11 augustus, donderdag.

Door T. Stam - A long time ago

 

11 augustus, donderdag.

Om 07:30 weer op. De koffers moesten nog uitgepakt worden, evenals de keuken benodigdheden. Hoewel de koffie en filters gescoord waren, hadden we helaas geen koffie apparaat, dan maar het onmisbare water en sapjes.

Na alles uitgepakt te hebben, de benen gestrekt op de camping. Hier vogels gezien met jongen. Ze hadden een pluimpje op hun hoofd. Ik kon ze niet op de foto krijgen. Cactussen wel, want die bewegen niet.

Vanaf half 11 op weg naar de Grand Canyon. Eerst door Sedona gereden en genoten van de geweldige natuur om ons heen, de Red Rock Mounties; daarna wordt het landschap afwisselend plat, bergachtig, heuvelig, kaal en bosachtig. Na vier uur rijden kwamen we aan bij ons doel; de Grand Canyon. Eerst camping opgezocht, gemeld bij de receptie waarbij een allervriendelijkst aangeklede Ranger zat. We hadden een geweldige plek, de camper kon makkelijk neergezet worden en we stonden bij de toiletten. Daarna bij de Grand Canyon geweest. We hebben de oranje route gedaan met een shuttlebus. We hebben verschillende ‘’view points’’ gezien, waaronder de Dessert View. Beschrijving geef ik niet; dit is al velen malen gedaan door mensen die daarvoor een opleiding hebben genoten, en mij ontbreken de woorden om het juist te beschrijven. Het was geweldig, adembenemend mooi. Na de rond tour zijn we nog bij het visitor center geweest, die helaas niet open was. Er waren wel rangers die voorlichting gaven. We hebben nog even de film gezien, daarna terug naar de camping gereden. Inge en Maaike hebben wraps gemaakt. Ik heb nog in mijn vinger gesneden, veel bloed, maar gelukkig geen hechtingen nodig. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!