19 augustus

Door T. Stam - A long time ago

 

19 augustus.

06:15 uur. Auto afkoppelen, even doorrijden voor  de dumping van het grijze en zwarte water, en de overnachting betalen. Eigenlijk moet je bij aankomst betalen. Er staat een busje met enveloppes met in te vullen gegevens, hier doe je dan je geld in en deponeert het in een ander busje met een gleuf.

 Nu gaan we op weg naar Yosemite Park. Het oudste park ter wereld, in het bezit van sequoia  bomen. Deze keer zijn we niet eerst naar een camping gegaan, maar direct naar de Valley. We zaten ook deze keer in het park, maar niet in de buurt van het visitor center. Het grond gebied van Yosemite park bedraagt 3108 vierkante kilometer.  Je bent al gauw een uurtje kwijt als je van de rand van het park naar de visitor center moet. Bij de ingang van het park ging het mis. Een mis communicatie. Hoewel direct bij de ingang duidelijk aangegeven staat dat je rechts moet om de prachtige sequoia’s te zien hebben we dat niet gedaan. Het zal de vermoeidheid wel zijn geweest, dit speet me wel. De Valley heeft weiden, naaldbossen en de rivier Merced River aan weerskanten, kaarsrechte genietwanden, en watervallen. Op de weg naar de Valley de mooiste voorstellingen gehad. We zijn af en toe gestopt bij Vista views zoals de tunnel view, en de Valley view. Aangekomen bij de Valley direct gebruik gemaakt van de shuttle bus.  De bus brengt je naar punten waar je kunt gaan wandelen. We kregen toen een kleine impressie met wat er te doen was. In de visitor center een film gezien en in het centrum bekeken.

Hierna zijn we naar onze nieuwe camping Green Flat gereden. Bij aankomst kregen we een briefje uitgereikt die Theo moest ondertekenen. Hierop stond dat we al het eten en al onze gegeurde artikelen in een voetlocker geplaatst moest worden. Een footlocker is een metalen kastje die bij elke campingplaats geplaatst is. De ranger gaf aan dat met een RV dit niet hoefde maar dat wel het voedsel uit het zicht moest. Al deze maatregelen waren nodig in verband met de beren. Deed je dit niet, dan werd je eten in beslag genomen, een boete van 5.000 dollar opgelegd, en werd je verwijderd van de camping. Al deze regels waren nodig om de beren van de camping af te houden. Nadat we de camper op onze plek hadden gezet kwam er een Amerikaan echtpaar op ons af om ons te vertellen dat de camper ook anders geplaatst kon worden. Vervolgens leuk gesproken met George en Tina. George vertelde onder andere dat verleden jaar er veel beren op de camping waren. Dit jaar waren er niet zoveel beren vanwege de lange winter. Door de lange winter was de natuur ook later dan gebruikelijk begonnen en daardoor kon de beer in hoger gelegen gebieden nog eten vinden. Maaike en Inge vonden deze verhalen maar niks en bleven enige tijd in de camper, bang om naar buiten te kunnen. Na het eten was de angst over. Samen met Theo werd er een kampvuur gemaakt en gingen ze weer met de marshmellows in de weer.

Theo, Astrid en ik zijn ’s avonds naar het kampvuurpraatje gegaan van een ranger. Voordat we het wisten waren we aan het zingen met gebaren (Back to the old days). Astrid genoot met volle teugen. De ranger Jessica vertelde als een ware stand up comedian het een en ander over het park en haar keuze tot het rangerschap inclusief het zweren van de eed tot haar toetreding. Direct daarna naar bed, het was vreselijk koud. Deken over, en lekker slapen.

 

Reacties

harry p A long time ago

Zo, ik heb weer heel veel avonturen kunnen volgen. zitten jullie in de us met af en toe prima internet, hier in Brabant op her park weigert de 3g gewoon. Heb er een klein uurtje over gedaan om alle berichten te lezen. Ik zie de meiden al voor me ... Als er maar geen beren zijn. Geweldig. Wij vinden het al prachtig als er een eekhoorntje door de tuin raast, haha. Anyway, nog veel plezier en ik kan niet wachten op de foto's. Groeten Harry en Ivonne

Truus A long time ago

Wat een avontuur. Ik wil ook wel bij jullie zijn. Gezellig allemaal. Wel eng lijkt me als er toch beren komen. Geniet nog lekker van jullie vakantie en ik wacht op jullie andere verhalen.

xx Truus

Johan A long time ago

Om met Harry te spreken " kan niet wachten op de foto's"!!!!!
De map is oorverdovend leeg. In ieder geval is de tekst nogal beeldend geschreven. Een oefening in visulaliseren.
Niks gekocht tijdens shopping time? Unbelieveable
Meer kwestie van wie betaald denk ik ha ha

Hans en Ankie A long time ago

Zo, dat was weer heel wat te lezen en voor ons heel bekend, zouden er zo weer naar toe willen. Wat wij echter gemist hebben, jullie gokwinst in het casino. Goed voor een cruise volgend jaar? De Peregrine Falcon is een slechtvalk, ook bij ons te bewonderen. De Steller's Jay en de Blue Jay
(eksters) hebben wij ook gezien vaak heel dichtbij want ze zijn niet schuw. Hoe is het met de Woodpeckers, die waren er erg veel.
Geniet van jullie laatste week! Hartelijke groeten, Hans en Ankie.

M & M A long time ago

Hey USA luitjes, wat heerlijk om dit allemaal weer te lezen zeg...geweldig. Hetty je neemt ons helemaal mee op reis met je mooie verhalen. fijn dat jullie zo veel genieten. Jullie kunnen strx wel een foto-weekend geven..hihii... Groetjes en veel plezier nog.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!