21 augustus zondag.

Door T. Stam - A long time ago

 

21 augustus zondag.

Naar San Francisco. Wederom een reisdag. Dus om 06:30 uur vertrek. Hier en daar onderweg wat foto’s gemaakt in het park. Verder nog door Grove land gereden, langs Hetch Hetchy, Moccasins Creek en Don Pedro lake. In het voorbij gaan nog twee roof vogels gezien, ze waren zwart met een rode kop. Onderweg een aller aardigst dorpje door gereden. Het was net pony park slagharen. Of is het nu net andersom? Ook enorme stallen gezien met honderden koeien. Ook nu weer gezien dat in 1 straat allerlei kerken staan van diverse gezindten. Later bij Mull Modeste veel kraampjes langs de weg met allerlei fruit te verkoop. Bij Francy is het net Nederland. Platte vlakke grond tot het oog reikt. Kort erna staan er heel veel windmolens op goud gele heuvels. Na de heuvels gepasseerd te hebben de hele lucht vol bewolking, het is koud. In San Francisco gaan we eerst over de Bay Bridge. Deze brug is voor ons begrippen al groot. En dan vele huizen met panden en zicht op de Golden Gate brug en Alcatraz. Mensen wat een drukte daar.

Op naar Candlestick, onze camping. Dit is de dichtstbijzijnde camping bij San Francisco. Het staat tegenover een stadion, en ligt in een wijk waar je niet wil wezen. De camping is extreem duur. Wel dient de camping de mens, want er zijn wasmachines en drogers, en je kunt met een rechtstreekse bus naar San Francisco.

Deze bus hebben we genomen, hij stopte in de buurt van China Town. In China Town prettig rondgelopen tussen de vele souvenir winkels en restaurants. De straten zien er voor zover ik dat weet, er Chinees uit. De sfeer is er prettig en gezellig. Maar als je boven de winkels kijkt, bekruip je beklemming. Het ziet er armoedig uit. In China Town stonden we te kijken naar een menu kaart van een klein restaurantje. Direct kwam er iemand naar buiten om ons naar binnen te praten. We namen elk wat anders. Theo vond zijn mini loempia’s lekker. Astrid had kippenpootjes en op de kippenpootjes zat hier en daar wat wits. Voor Astrid een reden om het niet op te eten. Maaike had rood vlees, dit was heerlijk. En Inge had iets met garnalen, wat echt iets was, want ze had er maar drie. Ik iets met garnalen en varkensvlees, dus zeg maar drie garnalen en veel afval vet van een varken (veel van dat witte vette en zwil).

Vandaar gelopen naar Lombard Street via Washington Square. Met daarop de Church of St. Peter and St. Paul. Vanaf een afstand lijkt het net alsof de auto’s van de weg af skiën. Een grappig gezicht. Via de trappetjes en vooral bovenaan de straat heb je een mooi gezicht op de Grote Oceaan. Hij is prachtig azuur blauw. Je ziet tevens de Fishermans Wharf en Alcatraz.

Nu lopend naar de Fishermans Wharf. Eerst de San Francisco Maritieme National Historical Park in en gauw weer uit. Op aanraden van Tina (zie 18 augustus) bij In & Out twee hamburgers gekocht en deze verdeeld onder ons. Lekker, lekker. En dat wisten meer mensen want het was er razend druk.

Op de Fishermans Wharf heel veel restaurantjes en dergelijke gezien. Langs de cannery heen en verder naar Pier 39. Een fijne plek om uit te waaien. Voor je neus wat minder prettige plek want het stinkt behoorlijk bij de zee leeuwen kolonie. De stank is wel uit te houden want de zee leeuwen houden de mensen goed bezig. Daar in de buurt nog een stukje van een voorstelling gezien, een vrouw die over een koord liep. Onderhand was het tijd om terug naar de bus te gaan. Onze indruk van de stad was goed. Het doet wat Frans aan en we voelden ons er redelijk thuis.

In de bus terug naar de camping zit een Hollands echtpaar uit Castricum en hun drie kinderen. Hun vakantie zit erop. De volgende dag moeten ze hun camper inleveren. We leveren wat informatie uit, en krijgen de belofte van een koffiezetapparaat en een camping boek. Bij hun camper aangekomen krijgen we ook nog twee pizza’s mee.

Aangezien Astrid door haar ondergoed raakt, ’s avonds nog twee wassen gedraaid. Wat een gedoe om aan 1 dollar munten en 25 cent coins te komen. Totaal op in bed neer geploft. Even flitste een gek beeld van vandaag op. Mensen met mutsen op. Het was ook zo koud. Behaaglijk draai ik me om in m’n warme bed, en slaap. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!