25 augustus donderdag

Door T. Stam - A long time ago

 

25 augustus donderdag

Deze ochtend voor ons doen uitgeslapen. Uitgeslapen tot 07:30 uur. Ons huisje wat geschoond, boodschappen gedaan en weer op pad naar Santa Barbara. De camper geparkeerd aan het einde van de boulevard,en lopend naar beneden gegaan naar de haven. Bij de haven het visitor center bezocht die op de 4e verdieping gelegen is. Je hebt daar een mooi uitzicht over de haven en het stadje Santa Cruz.

Vanaf daar met de down-town shuttle bus naar het centrum en daar rondgelopen. Wat een verademing om in vergelijking met gisteren in deze stad te lopen. Een heerlijke temperatuur, prachtig stadje (88.000 inwoners) en dat alles aangekleed met bananen bomen en een helderblauwe oceaan. De mensen aan de boulevard wonen bijna net zo mooi als ons! Wat deze bewoners meer hebben op ons is dat ze van januari t/m april walvissen zien zwemmen, en soms dolfijnen zien.

Carpinteria de camping ground is vol. We mogen voor hetzelfde geld naast het kampeer terrein staan, we doen het. Deze camping is de plek voor de ideale vakantie. Het ligt aan het strand, en een paar passen van de camping is het plaatsje Cerpinteria. We staan naast een boom met oranje bloemen en pink- grote zaden. Al vrij snel komt er een kolibrie aanvliegen om zich te goed te doen aan de nectar van de oranje bloemen. We kwamen aan op de camping om zo’n 15:30 uur en om 16:00 lagen we, naar drie minuten lopen, op het strand. Heerlijk. Top weer. Rond 17:30 uur kwam de strandwacht langs om te vertellen dat zij om 18:00 uur wegging, en of ik, op de mensen wilde letten die in de zee zwommen. Zij vroeg mij natuurlijk vanwege mijn sterke ‘Baywatch’ uitstraling. Blond, rood zwempak, en een goddelijk lichaam. Eerlijkheidshalve moet ik vertellen dat de strandwacht dat ook aan andere vroeg.

Daarna heerlijk gegeten van een zelfgemaakt maaltijd door de kinderen. Theo en ik heel snel af gewassen want de Old Fashion Evening van de Ranger was allang begonnen. Theo wilde zich nog douchen .De kinderen wilden niet mee want zij zijn meer van de New Fashion, dus in mijn eentje erna toe. Gezellig hoor. Er was een kampvuur,  al de benodigdheden voor smoothers, twee gitaren en een banjo. Op een scherm werden teksten van diverse liederen vertoond om mee te zingen. Later kwamen de kinderen en Theo toch nog. Inge niet, want in de Ben & Jerry ijs zaten nootjes verwerkt, en nu lag ze ziek op bed. Na de Old Fashion Evening bij haar gaan zitten, en daarna naar bed.

 

Reacties

Gea A long time ago

Ha baywatch schoonzus, ik lig zo af en toe in een deuk om te verhalen .... Prachtig! Je hebt je roeping misgelopen. Ik zie je trouwens al helemaal zitten, in je eentje rond het kampvuur, liedjes aan het zingen. Had graag meegezongen. Lijkt me geweldig. Ga nog ff door met schrijven en geniet vooral met volle teugen van jullie laatste dagen daar!!

Gea A long time ago

Ik bedoelde: "om je verhalen", maar dat begreep je vast wel.
Groetjes uut Kampn!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!