4 sept. Via Tupelo naar Memphis

Door J. Ploeg - 05-09-2011 06:26

Vandaag zijn we bijtijds vertrokken voor de eerste lange rit naar Tupelo, de geboorteplaats van Elvis. Bij aankomst eerst een lunch bij een wegrestaurant dat maar één ding uitstraalde, Elvis en nog eens Elvis! Intussen kwam de regen echt met bakken uit de lucht, maar met een paraplu rennen van het museum naar het kerkje en geboortehuis van Elvis ging dat prima!

Toch wel erg leuk opgezet, in het kerkje waar jonge Elvis met zijn ouders kwam werd een leuk verhaal gebrachte met aan drie zijden geprojecteerde beelden zodat je jezelf in die tijd waande zittend tussen de andere kerkgangers. Het verhaal werd verteld door een paar oudere dames welke de Presley familie goed kenden maar ook een goed beeld gaven van die tijd. Wel werd duidelijk waar Elvis liefde voor muziek en zang vandaan kwam, in principe had hij maar één wens, ooit in het kerk-kwartet te zingen!

Ook als je het geboortehuis bekijkt, 1 slaapkamer en een woonkeuken, zonder electra en stromend  water….. wat kan een mens dan een sprong maken!

Na Tupelo de rit naar Memphis, onderweg werkelijk zware buien, de uitwerking van “Lee” duidelijk ervaren, vlak bij Memphis werd het zo goed als droog. We kwamen uiteindelijk redelijk op tijd aan bij het Elvis Presley Heartbreak Hotel. We blijken hier een geweldige kamer-en-suite te hebben, werkelijk zeer compleet met zelfs twee TV’s!

Vanavond hebben we doorgebracht met doorlopend Elvis muziek en films in de launche, lekker gegeten en daarna doorlopend gratis koffie, wat wil een mens nog meer! Morgenochtend kunnen we direct achter het hotel naar Graceland lopen, daarover morgen meer.

 

Reacties

wil spiek 05-09-2011 11:16 {{button-3202}}

bedankt voor het reisverslag. ik wens jullie veel plezier en een hele fijne reis toe.geniet ervan

Dagmar 05-09-2011 17:44 {{button-3218}}

Hallo Jan en Myrjam,
ik zou willen dat ik kon voelen wat jullie voelden toen je het geboortehuis van Elvis betrad. Geweldig ook dat jullie al zo veel muziekstylen hebben doorlopen.
Ik jaloers????
Hoe kom je erbij.
Geniet lekker van alles!
Liefs Dagmar
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan