7 t/m 10 sept. New Orleans

Door J. Ploeg - 12-09-2011 03:01

Vandaag even een paar dagen op rij, de idioot hoge internetkosten van $ 9,95 per dag gaan we echt niet betalen! Op dit moment net aangekomen in Fort Worth na een heel snelle rit vanuit Houston en hier is Internet weer GRATIS! Morgen dus meer vanuit deze Cow-Town!

7 Sept. Op naar New Orleans

Vandaag gaat de route via Natchez naar New Orleans. Halverwege Natchez slaan we af naar de National Trace Parkway die parallel loopt aan de snelweg maar dan door een prachtig natuurgebied. Onderweg zien we buiten een paar verwilderde kalkoenen geen echt wild of het moet een loslopende paard (midden op de weg) zijn geweest.

Onderweg stoppen we bij een van de oudste gebouwen in dit gebied, een plantagefarm welke weliswaar gerestaureerd, toc h goed weer geeft hoe men leefde in die pioniersdagen. Opvallend was het verschil tussen de prive begraafplaats van de familie en de begraafplaats van de slaven….

In Natchez maken we onze middagstop, een prachtig uitzicht over de Missisippi, enorme duwschepen, en een lekkere lunch in een oude handelspost.

 

 

 

Daarna het laatste stuk van de rit naar New Orleans waar we eind van de middag aankomen bij ons hotel midden in het French Quarter.

Uiteraard ’s avonds naar Bourbon street, muziek genoeg daar maar bijna uitsluitend HardRock…. LOEIHARD…. en verder veel winkeltjes met MardiGras (New Orleanss Carnaval) artikelen en Voodoo shops. Verder ook veel (strip)clubs en cabarets, al met al, eigenlijk niet de sfeer die wij daar verwachten. 

                                   Myriam gaat stappen...>

Hadden we in alle vorige hotels gratis WiFi ter beschikking, hier in het Historic Wyndham Chateau Bourbon durft men voor 24 uur Internetverbinding $ 9,95 te vragen!! De komende dagen dus maar even geen berichten uploaden naar onze blog…..

8 Sept.New Orleans Katrina nog altijd zichtbaar in buitenwijken

Vandaag eerst naar de door de Royal Street, veel leuke galerieen en winkeltjes, datzelfde geldt voor Canal Street. We hebben die middag ook een tour gemaakt door de buitenwijken, door de wijken welke vooral getroffen werden door Katrina…. Verbazingwekkend hoe men in 6 jaar tijd al weer veel heeft weten op te bouwen, de gevolgen zijn echter ook nu nog duidelijk… dit zal bij iedere Storm boven sterkte 3 (schaal loopt van 1 tot maximum van 5 en Katrina was 4) weer kunnen gebeuren……

’s Avonds toch maar weer even naar de Bourbon Street geweest maar nu even leuk wat gedronken in een café waar Blues zanger/gitarist Bryan Lee optrad, schijnt zelfs een Grammy nominee te zijn…. Best goed maar ook weer loeihard, of zouden we soms oud worden…..?

 

9. Sept. New Orleans

Vandaag met de ( antieke ) tram naar het Garden District van de Stad, weer een heel andere omgeving en terug via het Lafyayette Park waarnet het Seafood Festival begon…… alleen, jullie weten het wel, Myriam houdt niet van vis dus dat hielden we snel voor gezien. Aan de andere kant hebben we eigenlijk nog steeds niet alles gezien van de stad, we hadden eigenlijk nog een muziek-gedeelte op het oog (Frenchman Street en French Market) maar zijn daar helaas niet aan toe gekomen.

's avonds een dineetje op een balcony aan Bourbonstreet

Morgen gaan we naar Texas.

Reacties

Herhet 12-09-2011 11:53 {{button-3508}}

Heel leuk om te lezen hoe jullie het allemaal beleven ! Jan, je kan zo een leuke column maken voor een reismagazinne !
Groetjes uit nu herfstachtig Nederland

Ursula en Arthur vanuit Kreta 12-09-2011 13:20 {{button-3517}}

Fijn dat jullie weer online zijn ha ha.
Ook vanuit hier kunnen we jullie goed volgen!
Op naar de XL steaks in Trexas... Lekkerrr..

Robert, Miranda en Romi 15-09-2011 20:52 {{button-3655}}

Bedankt weer voor de leuke berichten!

Roberto
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan