17 sept. Tucson en omgeving

Door J. Ploeg - 18-09-2011 07:10

Vandaag hebben we er een beetje een technische “Jan-dag” van gemaakt, met eerst een bezoek aan het Titan Missile Museum. DE Titan stond in de jaren 60 tot en met 80 meer dan 20 jaar klaar om te reageren als de Russen het in hun hoofd mochten halen om….. Wel, het dreigement van een Titan (en daar hadden ze er vele van) met een kracht van 650 maal die van de bom op Hiroshima binnen dertig minuten op je dak te krijgen, heeft gewerkt, het is nooit nodig geweest om er één af te vuren. Vlak bij Tucsan is de laatse site nu een museum inclusief de volledige ondergrondse installatie waar ook nog een Titan II staat opgesteld. We zijn helemaal naar beneden geweest tot de onderkant van de raket (7 verdiepingen met de lift maar dan ondergronds) de foto hiernaast is vanaf de tweede verdieping gemaakt.

 

 

Hier de controleruimte die volledig vrijhangend ondergronds op ruime afstand van de raket ligt en van waaruit alles werd gecontroleerd tot en met het afvuren. Ook Myriam vond dit toch wel interessant en indrukwekkend.

 

 

Hierna een bezoek gebracht aan het Pima Air & Space Museum, met een enorme collectie van honderden vliegtuigen welke ooit in de USA Airforce hebben gevlogen, van een simpele Cessna 15O t/m de enorme B 52 en bijzondere SR 71. Toch wel leuk om weer eens in een cockpit te zitten…..

 

Daarvandaan hebben we via de Catalina Highway een tocht gemaakt naar de top van Mount Lemmon. Deze prachtige route voert van een Woestijnklimaat met cactussen op 800 meter hoogte (waarop Tucson ligt) naar bijna 3.000 meter waar een bergklimaat met dennenbomen is. In de winter is dit zelfs een ski-oord! Nu ook was het temperatuurverschil tussen beneden en boven 20 graden!

Morgen gaan we Noordwaarts, we zullen zien of het daar ook wat koeler wordt, (38 graden nu)

Reacties

nog 1x vanuit Kreta 18-09-2011 11:44 {{button-3761}}

Vandaag onze laatste dag. We zijn het app. al uit. We hebben een mooie week gehad. Vanavond rond half 3 hopen we thuis te zijn. Groetjes Urs en Art.

Ans,Carla en Frans 18-09-2011 22:58 {{button-3801}}

Bedankt voor de kaarten en het mooie reisverslag en de leuke foto`s,bovendien gefeliciteerd met je verjaardag en jullie trouwdag. Een goede voortzetting van jullie reis en wij blijven nieuwsgierig naar de volgende reisverslagen.

Wil en Chris 22-09-2011 16:48 {{button-3975}}

Wij zijn net terug uit Italie, tja verschil moet er zijn. :-)

Wat maken jullie een te gek reis.

Gefeliciteerd met jullie verjaardagen.

Wij hebben alvast een borrel genomen.

Geniet en veel liefs vauit Deventer.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan