19-21 sept. Grand Canyon en Monument Valley

Door J. Ploeg - 22-09-2011 06:53

19 sept. Naar Grand Canyon en Myriam jarig!

Eerst rustig ontbeten met de jarige en toen op weg naar de Grand Canyon. Een mooie route vanuit Sedona met nog een paar schitterende uitzichtpunten. Het is maar een relatief korte rit zodat we al vroeg in de middag aankomen bij de Grand Canyon de kamer was nog niet klaar zodat we maar even de directe omgeving gaan verkennen en al vast een tafel reserveren in het El Tovar Restaurant dat direct aan de rand van de Canyon ligt.

Hier werpen we ook de eerste blik in de Canyon, en, inderdaad, “Grand” is eigenlijk maar een beperkt woord voor het werkelijke gevoel wat je daarbij krijgt……

’s Avonds is het al vroeg donker, (7 uur) dus ook als we naar het restaurant gaan voor het verjaardagsdiner, hebben we helaas geen mooi uitzicht meer. We hebben wel heerlijk gegeten!

20 sept. Grand Canyon

Vandaag zijn we met de (gratis) shuttle bussen naar een groot aantal van de mooiste uitzichtpunten geweest. Ieder punt is weer anders en bij ieder ander punt hoor je van de andere buspassagiers dan ook weer de nodige Oooooh’s en Aaaah’s…..

 

 

Naast de grappige Squerrels, een hert langs de weg en prachtige vogels zien we op ons pad zelfs nog een (kleine) slang…… Al met al een schitterende ervaring en onbeschrijflijk mooi!

 

 

21 sept. Naar Monument Valley

Met nog een laatste blik op de Grand Canyon vanaf de Dessert View toren aan de Oostelijke kant van de Canyon, gaan we op weg naar Monument Valley, ook nu weer steeds wisselende landschappen en uiteindelijk de kenmerkende reuzen die recht uit de vlakte omhoog steken, de volledige drive laten we vanwege het stof en de slechte weg maar achterwege, al met al wel mooi.

En,…. Zoals jullie merken, eindelijk weer een hotel MET internet dus nu kan ik Myriam jullie allemaal bedanken voor de felicitaties, leuk al die reacties en heel bijzonder om in Amerika op zo’n speciale plaats als Sedona (het rode stadje) en op de Grand Canyon je verjaardag te vieren. GREAT GREAT! Ik moet zeggen dat Jan de reis tot een hoogtepunt heeft gemaakt en leuke verslagjes maakt, waardoor iedereen een goede indruk kan krijgen waar wij allemaal zijn. We komen straks thuis met honderden foto’s en nog meer verhalen.

Reacties

Dagmar 28-09-2011 18:38 {{button-4231}}

ik ben onder de indruk van jullie mooie foto's
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan