24 en 25 sept, Las Vegas en Mammoth Lakes

Door J. Ploeg - 26-09-2011 07:57

Vandaag gaan we van Hurricane naar Las Vegas, maar zoals gewoonlijk doen we dat niet alleen maar via de gebaande snelwegen maar via de routes die “net” wat meer bieden. Vlak voor Las Vegas ligt de “Valley of Fire”, die moesten we dus gewoon even meenemen….

Wel, ook hier weer alle superlatieven, SCHITTEREND! We denken dat als motorliefhebbers deze foto zien dat ze gelijk ook een trip gaan boeken….. In dit natuurgebied niet alleen schitterende wegen maar ook historisch gezien veel ongelooflijk interessante plaatsen, in de rotsen gekraste afbeeldingen van 4.000 jaar oud, de geschiedenis van de eerste bewoners maar ook de komst van ons, de Europeanen die zonodig dit land wensten te bezitten, de verdrijving van de daar wonende Indianen, ik vraag me wel eens af of dat echt niet anders kon….

En dan komen we aan in Las Vegas….. Tja, we ware er al eerder maar toch, als je daar eenmaal op de Strip loopt wil je vooral “New York” nog eens goed bekijken en wordt het na wat eten en shoppen toch nog een latertje…. En, oma moest van Hello Kitty toch nog even op de foto voor Angelina!

 

 

De volgende morgen op pad naar een totaal andere omgeving, via de uitgestrekte Death Valley op minus 80 meter (under sea level    45 graden) , enkele spectaculaire beklimmingen van meer dan 1500 meter in 1 klim omhoog maar daarna ook weer continue over 10 mijl steil naar beneden, via Zabrinsky point, Furnace Creek (Een groene Oase in deze woestijn) en dan via de verdere route naar het noorden uiteindelijk op 2200 meter hoogte en een temperatuur van 12 graden uitstappen bij onze eindbestemming van vandaag, Mammoth Lakes, in de winter een zeer populaire wintersportplaats.

Amerika blijft ons na ieder bocht en na iedere berg verbazen, andere landschappen, kleuren, temperaturen, mensen, het blijft geweldig! Het eind van de dag toch ook maar even gezellig mijn verjaardag gevierd,

 

 

 

 

drie keer raden wat er in mijn glas zit….

Reacties

Ursula en Arthur 26-09-2011 11:36 {{button-4125}}

Jack Daniels?! Hahaha proost!

Herhet 26-09-2011 11:41 {{button-4126}}

Jan, Hartelijk Gelukgewenst met je geboortedag ! Jullie blijven ons verbazen en verrassen met de mooie foto's van de geweldige trip die jullie maken. Niet alleen van de natuur, maar we zien jullie er ook volop van genieten ! Groetjes ....

Willeke & Wil 26-09-2011 20:39 {{button-4153}}

Jan, van harte proficiat en nog vele mooie jaren! We lezen elke dag met veel plezier je reisverslag. Het is echt een fantastische reis en een geweldige ervaring.
Groetjes uit Twello.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan