29 sept-1 okt San Francisco

Door J. Ploeg - 02-10-2011 08:40

Van Monterey rijden we verder langs de kust over Highway 1 naar San Francisco, onderweg uiteraard een paar korte stops voor de prachtige uitzichten over de Pacific Coast.

 

Met zowaar ook hier en daar een surfer,dit is tenslotte wel Californie!

 

 

We rijden bij aankomst in San Francisco eerst over de Golden Gate Bridge, hij ligt zoals zo vaak gebeurt helaas gedeltelijk in de zeemist, Ook dat levert echter mooie plaatjes op. Aan de overkant maken we een lunchstop in Sausolito, een leuke kunstenaarsplaats met veel galeries uiteraard.

Op weg naar ons hotel rijden we ook via de beroemde Lombardstraat naar beneden, stapvoets vanwege de sterke afdaling en vele haarspeldbochten. Ze noemen dit dan wel de steilste straat maar sommige wegen die recht verlopen zijn niet minder spectaculair, als je omhoog afrijdt op een kruising heb je echt geen idee wat je boven te wachten staat, in ieder geval een Stopbord bij de kruising, de hellingproef leg je hier bij iedere kruising opnieuw af….

De volgende dag gaan we opnieuw naar de brug, nu is het helder! Een rit door het Golden Gate Bridge Park – midden in de stad – lukt maar tot halverwege, helaas is een aantal wegen afgesloten vanwege een of ander evenement.

We rijden daarom door naar Twin Peaks, een berg waarvan je een schitterend uitzicht hebt op de stad….

 

 

Uiteraard moet ook nog even een foto gemaakt worden van de Six Sisters, de huizen aan Alamo Squire die iedereen wel kent van de TV serie. Daarvandaan nog een korte rit door de stad om deauto in te gaan leveren, je gaat na een maand toch wel wennen aan zo’n auto, het was prettig rijden in ieder geval.

Nu is het lopen geblazen! We hebben gelukkig het hotel op loopafstand van de belanrijkste punten in San Francisco, Union Square, het winkelhart, Chinatown, Little Italy en natuurlijk Fisherman’s Warf waar we de laatste dag naar toe gaan. Natuurlijk ook een blik op de altijd wel aanwezige zeeleeuwen, het zijn er nu maar een paar, ik heb wel eens alle vlonders helemaal vol gezien... en natuurlijk nog een blik op Alcatraz.......

Na een wandeling terug via Little Italy waar we nog even een afscheidsdrankje drinken en Chinatown waar we nog even heerlijk hebben gegeten zijn we nu weer in ons hotel waar ik nu het laatste bericht tijdens – en van - deze geweldige reis zit te tikken. Morgen vliegen we terug en maandag zijn we weer in Nederland.

Na terugkomst zullen we het afsluitbericht versturen en is het verslag compleet. Wij zullen in ieder geval nog heel lang na gaan genieten en alle foto’s op een rij gaan zetten. Nu alvast willen we iedereen bedanken voor de vele leuke reacties op deze weblog, tot snel ziens!

Reacties

Herhet 02-10-2011 09:44 {{button-4395}}

Wat een leuk verslag en leuke foto's, lijkt net of we er ook een beetje zijn. Bedankt vast en nog een mooie laatste dag daar en een rustige en veilige reis naar huis ! Groetjes Herhet

Corrie 02-10-2011 09:56 {{button-4397}}

De laatste "lootjes". Geniet er nog maar van. Ik wens jullie een veilige en goede vlucht terug naar huis, waar het weer wennen zal zijn.

Joep en Dorien 02-10-2011 10:23 {{button-4400}}

Hallo Amerikanen (of zijn jullie dat ondertussen niet een beetje geworden?),

Weer een leuk verslag met geweldige foto's!
Wij wensen jullie een goede en veilige terugreis en tot komende week aan de Roosdorpstraat!

Groetjes Joep en Dorien

Henny 02-10-2011 12:09 {{button-4406}}

Ik heb genoten van jullie reisverslagen en foto's. Wat een geweldige reis! Ik wens jullie een goede vlucht terug en wel thuis.

Groetjes,
Henny

cees 03-10-2011 12:34 {{button-4442}}

nou ik heb meegenoten schitterd en nu een welkom thuis

Dagmar 04-10-2011 18:14 {{button-4469}}

Tjee zeg, dat het nu al voorbij is...
Wat is dat snel gegaan!
Nou, dan verheug ik mij nog op 1 berichtje van jullie mooie en onvergetelijke reis.
Ik heb enorm genoten van jullie verhalen en bijzonder mooie foto's. Dat wordt voor mij echt afkicken.
Lieve schatten, lekker bijkomen en alles proberen te verwerken en daarna zien we elkaar in eigen persoon weer terug.
Dikke knuffel van Dagmar
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan