3e dag New York

Door T.W. van Balen - A long time ago

Vandaag weer een zool-slijtende dag gehad.
We begonnen de dag (weer) bij Ellen's, nadat ons buikje weer genoeg gevuld was zijn we op de eerste bus gegaan die naar Downtown reed.
Onderweg veel leuke feitjes gehoord over de stad, langs Madison Square Garden gereden, Macy's waarna we aankwamen bij Wall Street in Manhatten.
Hier zijn we uitgestapt in Battery Park en op zoek gegaan waar we op konden stappen voor de boot naar het vrijheidsbeeld.
Na even zoeken kwamen we bij de goede plek terecht, maar hier stond zo'n lange rij dat we besloten om het later op  de dag nog een keer te proberen, toen hebben we maar lekker in de zon gezeten met een hotdog om weer even onze voeten rust te geven.

Toen de zon weer een beetje achter de wolken verdween zijn we weer gaan lopen, onder andere langs het grote standbeeld van de stier bij Wall street die zogenaamd geluk brengt als je hem aanraakt. Alleen gingen blijkbaar sommige mensen daar wel heel ver mee, want er stonden nu hekken omheen en meer dan genoeg agenten, dat mag dus niet meer.
Na een tussenstop bij Starbucks zijn we doorgelopen naar St. Pauls Chapel.
Dit was tijdens de aanslag op het WTC een verzamelpunt van alle hulpverleners, ze werden hier verzorgt, konden uitrusten en kregen eten en drinken. Dit is nu een heel indrukwekkende tentoonstelling geworden.
Hierna werd het tijd om naar het voormalig WTC te gaan, we hadden kaarten voor het 9/11 memorial en deze hadden een vaste tijd. Na een uitgebreide veiligheidscontrole waren we eindelijk aangekomen bij het monument, op de plekken waar eerst de Twin Towers stonden hebben ze nu 2 grote watervallen gemaakt. Ook heel indrukwekkend om te zien, vooral de vele namen die er op de rand stonden van alle slachtoffers. Ook komen er nog steeds nabestaanden naar dit monument om hun familielid te eren wat toch wel indruk maakt.

Het was inmiddels tijd voor het avondeten en we hadden al uitgezocht dat net over de Brooklyn Bridge een pizzaria zit die Grimaldi's heet en dat die heel bekend was in de omgeving, dus wij (nadat we de goede ingang hadden gevonden) met de metro naar Brooklyn toe. Eenmaal bij de pizzaria aangekomen, stond hier zo'n belachelijk lange rij om binnen te komen dat we maar even verderop wat hebben gegeten.
Eenmaal (weer) uitgerust werd het tijd om terug de stad in te gaan, dit hebben we weer eens te voet over de Brooklyn Bridge gedaan. Ondanks dat de brug aardig ingepakt zat voor onderhoud was dit ook weer heel apart om er zelf te lopen.
Aangezien we na weer een hele dag lopen weer vermoeide voeten hadden zijn we hierna met de Metro terug gegaan naar het hotel om uit te rusten voor de laatste dag in NY.

Reacties

Jonnie A long time ago

Leuke foto's! Jullie hebben ook lekker weer, maakt het nog gezelliger.
Goeie vlucht straks en dikke kussen en knuffels van Dean & Evan xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!