3e dag Los Angeles

Door T.W. van Balen - 23-09-2011 05:27

We begonnen de dag weer met een lekker ontbijtje waarna we zijn vertrokken om een tour te krijgen door de filmsets van Warner Brothers.
We hebben gelijk op de weg ernaar toe kennis gemaakt met het Amerikaanse spits, hierdoor waren we te laat bij de tour maar gelukkig was het erg rustig zodat we met een latere tour mee konden.

We zijn over verschillende sets gereden maar je verbaasd je erover hoe klein sommige gebouwen in het echt zijn en voor hoeveel verschillende films/series de gebouwen worden gebruikt. Ook kan 1 gebouw aan de voorkant gebruikt worden als basisschool,  terwijl de achterkant wordt gebruikt als middelbare school en de zijkant kan weer als een heel ander gebouw worden gebruikt, ze maken dus echt volop gebruik van alle ruimtes.
We hebben sets gezien voor Gilmore Girls, Chuck, Pretty Little Liars, Ghost Whisperer, Friends etc. Bij de set van Chuck mochten we uitstappen en konden stonden we echt middenin
de filmset staan, helaas mochten we hier geen foto's van maken, ook bij de set van Friends mochten we kijken. we mochten niet door de set heenlopen maar aan het eind mochten we
toch nog even op de beroemde bank in Central Perk zitten om een foto te nemen :)

Ze waren ook aan het filmen tijdens de tour, onder andere de Big bang theory werd opgenomen, dit was indoors waardoor we helaas niet konden kijken,
wel zijn we langs de trailer van Aston Kutcher gereden waar hij op dat moment voor stond. We zwaaiden met ze allen naar hem en hij zwaaide zelfs even terug,  helaas hebben we verder geen beroemdheden kunnen spotten. De tour duurde totaal 2,5 uur maar dit was eigenlijk te kort, er valt zoveel te zien, dit is echt een absolute aanrader.

Na de tour zijn we doorgereden naar Universal Studio's dit lag gelukkig 5 minuutjes verderop waardoor er niet veel tijd verloren ging.
Na een lekkere pizza lunch zijn we het park gaan bekijken. Hier had je leuke attracties zoals Shrek 4D, Terminator 3D, Jurassic Park Ride, House of Horror, Animal Actors
(helaas hebben we bij Warner Brothers niet veel bekendheden gespot, bij Universal Studio's hebben we genoeg bekende honden gezien ;))
In dit park konden we ook een Studio Tour doen waarbij we langs filmsets gingen van Universal, hier hebben we sets gezien van War of the Worlds, Bones, Desperate Housewives, Jaws,
Psycho. Verder hebben we hier nog veel auto's gezien uit de Fast en the Furious en waren er ondertussen ook een aantal attracties zoals een King Kong 3d waarbij de bus helemaal heen en  weer werd geschud en werd er bij een andere set een aardbeving gesimuleerd met overstroming en ontploffende vrachtwagen.

We zijn niet al te laat weggegaan uit het pretpark zodat we nog even naar een begraafplaats konden gaan. Jullie zullen wel denken een begraafplaats?!
Maar dit is DE begraafplaats waar Marilyn Monroe ligt. Hier hebben we het graf bekeken en natuurlijk veel foto's van gemaakt, je kan zien dat dit graf erg populair is,  er zit genoeg lippenstift op van vorige bezoekers en ook waren er andere mensen op zoek naar het graf.
Het graf naast Marilyn Monroe is ook al bezet, hier wordt Hugh Hefner begraven wanneer hij overlijdt.
Boven het graf van Marilyn ligt een man die onderste boven in zijn graf ligt, met zijn gezicht naar beneden richting Marilyn.
Dus Pa en Ma ik denk dat ik jullie al genoeg reden heb gegeven om jullie naar Los Angeles te lokken, als je ons dan ook meeneemt wanneer jullie gaan dan geef ik jullie wel een rondleiding ;) Terug bij het hotel hebben we een broodje bij Subway gehaald en gaan we weer even de foto's bijwerken op de computer.

Morgenochtend rijden we naar San Diego waar we Seaworld gaan bezoeken.


 

Reacties

Jonnie 23-09-2011 11:03 {{button-4014}}

Geweldige foto, op de bank in Central Perk!!

jan leen 23-09-2011 11:08 {{button-4015}}

gaaf om weer een beetje met jullie mee te reizen en kijken. Thijs denk niet dat dit er er in zit, tenzij met behulp van "Scotty, beam me up", als je begrijpt wat ik bedoel. Aders weet Wilco t wel, is tenslotte een stuk ouder! veel Veel plezier inSea World. grtjs

T.W. van Balen 23-09-2011 15:10 {{button-4026}}

Pa, dit was door peet geschreven en ze bedoelde Wim, al zou ik ook wel met jullie naar LA willen hoor:)

Wim en Annemiek 23-09-2011 21:18 {{button-4031}}

Het blijft een feest om jullie verhalen te lezen, en wat zien jullie veel.
Koester die speciale momenten, en van alle fotos over Marilyn kunnen jullie mij gelijk een kopie geven.
Of het evan komt om er zelf heen te gaan zien we wel.
Komend weekeinde gaan we hier ook eindelijk van het weer genieten, ze beloven meer dan 20 graden.
Hou je hoofd koel en veel plezier in Seaworld

Wim en Annemiek 24-09-2011 14:18 {{button-4045}}

Jullie hadden bij de laatste overnachting een Internet, hopelijk dadelijk wel weer.
Ik schreef vorige keer "hou je hoofd koel" maar ik begreep dat jullie beter je nek koel hadden kunnen houden.valt de verbranding mee?
En hoe was de autorit? Weer veel nieuwe indrklken op gedaan?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan