Death Valley en San Simeon

Door T.W. van Balen - 01-10-2011 06:32

 

Gisterochtend vroeg zijn we uit Las Vegas vertrokken op weg naar Death Valley, onderweg daarnaartoe zijn we eerst nog bij de winkel langsgeweest uit het programma Pawn Stars. (programma op History Channel) Was leuk om dit eens in het echt te zien na zoveel afleveringen te hebben gezien, al is het wel kleiner als dat het op tv lijkt. Hierna begon de echte rit naar Death Valley, via internet hadden we al een route gevonden die via spookstadjes zou gaan, maar die bleken een beetje tegen te vallen, 1tje hebben we wel gezien, maar daar bleef het ook bij :)

Bij aankomst in Death Valley was het eerste wat opviel hoe heet het daar is! Na inchecken en de spullen op de kamer te hebben gebracht zijn we eerst naar het Visitor center gegaan om toegang te betalen. Hier kregen we ook gelijk een kaart bij van de Valley en een aantal waarschuwingen over welke wegen we niet met de auto op konden. Inclusief praktijkvoorbeeld van een velg van een auto die niet geluisterd had, die zag er niet best meer uit.. :) Aangezien het al wat later in de middag was kozen we een aantal punten uit die een beetje in de buurt lagen, namelijk de Devils Golf Course en de Artists Drive. hier was het toen 43,3 graden celcius!! Een hele droge aparte hitte, niet te vergelijken met de hitte in Nederland, veel water drinken dus. Op de terugweg hiervan werd het helaas al donker, dus toen zijn we terug gegaan naar de kamer om op te frissen en een beetje af te koelen voordat we naar het restaurant gingen voor avondeten. Daarna zijn we gewoon terug naar de kamer gegaan omdat er verder weinig te doen is daar :)

Vandaag zijn we vertrokken naar San Simeon, aangezien dit een vrij lange rit was wederom vroeg weg ;)  De rit verliep soepel met weinig bijzonderheden en 's middags hebben we nog even hier op het strand gelopen en in de zon gezeten. Hierna was het weer tijd voor avondeten en zijn we daarna naar de kamer gegaan. Morgen de laatste stad van de vakantie alweer! Nog anderhalve dag San Francisco en dan weer naar Nederland!

Reacties

annaleen 01-10-2011 09:40

een goeiemorgen vanuit het nog steeds "nazomerende" nederland. geen 43 maar een dikke 20 graden vandaag. dus met de verjaardag van Puck kunnen we allemaal lekker in de tuin. Jullie ook gefeliciteerd. ja aan alle leuke dingen komt een eind, dus lekker genieten van SF. grtjs

Wim en Annemiek 01-10-2011 10:54

Gisteren was het 29 sept en hebben we 's avonds buiten gegeten, kan je het voorstellen: een zomer valt in het water en dan eind sept in de zon.
Zoals Annaleen schrijft: niet zoals de 43 gr bij jullie, maar wij zijn er blij mee.
We zijn blij dat alles goed verloopt. Jullie zien veel en als je naar de kaart van amerika kijkt bij deze site hebben julie een behoorlijk stuk op een intensieve manier gezien waarvan veel mensen dromen.
Geniet nog van de laatste dagen in San Francisco.

Mail ons nog jullie vluchtnummer

Nadine 01-10-2011 14:09

Zo gaaf om te lezen wat jullie allemaal meemaken! Het klinkt als een fantastische reis! Hier alles super! Twiggy is een schat en het gaat erg goed! Hoelaat zijn jullie dinsdag weer in Nederland!? Geniet nog maar lekker van jullie laatste dagen! Tot snel! We missen jullie! X
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan