Erwtensoep.

Door Hermien&Anton Roddenhof - 16-09-2011 18:19

Erwtensoep!!

Badlands, de naam zegt het al, Slecht land, oftewel slechte grond. Een dorre woestenij, een sterk geërodeerd landschap van grillige bergen, formaties van verschillende lagen gesteenten in verschillende kleuren. Ronde, platte, puntige, gekartelde, in formaties als een groot kasteel. Een kilometers lang kasteel. Gisterenmiddag reden we hier het Badlands NP binnen en genoten op de overlooks van de mooie vergezichten. Toen nog in de stralende zon. Op de Cedar Creek campground vonden we een mooie plek met vrij zicht op de grillige bergen.

Die ochtend stonden we op met regen, de regendans van de Indianen had succes vlg. Anton. Tegen de middag knapte het op, in Wall, een niet te missen stadje aan de Interstate 90 East, dat met honderd reclame borden de aandacht trekt. Zo ook de onze, in de Wall Drug ingang No 4, in een enorm groot café drinken we koffie met een donut en kijken ons weer de ogen uit. Het hele gebouw hangt vol met schilderijen en prenten, echt mooie dingen hangen er bij. Het geheel ademt natuurlijk de western sfeer. In de vele winkels kun je van je dollars af, mits je iets fatsoenlijks vindt. Op naar de Badlands dus. De wolken nemen af en we wandelen nog een uurtje rond.

Om 3 uur word ik wakker, het regent, en niet zo, n beetje ook en wat is het koud!! Rillend kruip ik dieper onder de dekens. Om 7 uur ziet het er niet beter uit, we slapen uit. Badlands dus, letterlijk. Het regent hier twee dagen in september, nu dus……

Laat in de ochtend gaan we toch maar de bergen in. Ondanks de regen en de kou is het een fantastisch gezicht. Op de overlooks waai je echt uit je jack. We steken af door de prairie grasslands. Er lopen honderden koeien, zover je kunt kijken, zwarte koeien. Helaas geen Bizons.

In de lodge is een restaurant, we gaan om op te warmen en een Bisonburger te eten. De lodge wordt door Indianen uitgebaat. Ze moeten nog veel leren……..Toen verlangde ik hevig naar erwten soep met rookworst, passend bij deze Badlands….

In een deken gewikkeld schrijf ik dit stukje, onze kachel heeft kuren. Anton bestudeerd de handleiding. Tot nu toe zonder succes.

Wat wil je drinken vraag ik, doe maar warme chocolade melk, en een kruik!

Reacties

Carla 16-09-2011 22:27 {{button-3714}}

Wat een foto van die rotsen.
Het lijkt wel alsof er een druipende verfkwast langs is gehaald.

En die erwtensoep, daar zijn we hier ook bijna aan toe.

Nog 3 dagen werken en dan heb ik ook eindelijk vakantie.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan