Eigen haard......

Door Hermien&Anton Roddenhof - 29-09-2011 11:50

Eigen haard ……..

Daar sta je dan, je te wassen in een teiltje warm water in je eigen huis. We houden het kampeer gevoel nog even vast.

De terug reis viel eigenlijk erg mee. In Denver, wat een super de luxe airport, en groooooot, gaat alles met computers. Even wennen en pech als je dat niet gewend bent.

Er ontstond wat “gedoe” over onze bagage, een tas te veel zou ons 70$ moeten gaan kosten. Gelukkig had ik op internet de voorwaarden opgezocht en kon ons hier uit redden door daar naar te verwijzen. Pffffff.

We hebben een riante plek, een hele rij voor ons alleen. Met enige weemoed zien zie we de Rocky Mountains en het inmiddels zo vertrouwde landschap onder ons verdwijnen. In Washington DC heeft het flink geonweerd waardoor we 45 min vertraging oplopen. Dat bekort onze toch al krappe overstaptijd behoorlijk. We trekken een sprintje door de terminal en ploffen als laatste passagiers in onze stoelen. Anton ziet nog net hoe onze tassen ook naar binnen worden geschoven! We hebben weer een zee van ruimte, wat relaxed. We lezen, kijken films, en doezelen wat.

Op Schiphol worden we opgehaald door Cathalijne en Wessel, en gaan mee naar Haarlem waar onze auto staat. Ik doe alvast de boodschappen voor thuis en we halen Robin uit school. Na een gezamenlijke lunch en de cadeautjes natuurlijk, gaan we naar huis.

Het is even wennen aan de eigen auto en het drukke verkeer in de Randstad. Thuis lijkt alles zo groot en groen. Een stapel post, die nog een dag mag wachten.

De verwarming doet het niet. Anton probeert tevergeefs de boel op te starten. Gelukkig is het mooi weer en niet koud in huis. Gelukkig hebben we een kachel die het wel doet. (Eigen haard is goud waard).Geen probleem, we zijn het kouder gewend de afgelopen weken. We warmen water op en wassen ons dus in een teiltje.

Terugblik.

Wat ons het meest is bij gebleven naast alle mooie landschappen en natuur is de vriendelijkheid en de service. (Gisteren stond ik in de supermarkt weer zelf de boodschappen in de tas te doen die de caissière achteloos naar achter had geschoven…) De opgewektheid en beleefdheid in de winkels en op de campgrounds, de Visitor centers etc. maakt je vanzelf vrolijk.

Schoon, heerlijk schoon! Nergens zwerfvuil, niet langs de weg, niet op de campgrounds, niet in de parken, winkels, gewoon nergens. Overal toiletten, schoon, zelfs op de meest afgelegen parkeerplaatsen, vuilnisbakken, invalide parkeerplaatsen, etc. De boetes zijn dan ook hoog en ik denk dat de handhaving streng is.

Het rijgedrag, rustig en beleefd. Geen opgestoken vingers of driftig getoeter. Geen oerwoud van verkeersborden, alleen daar waar het nodig is. Wel op letten want als je er eentje mist kun je zomaar 100 mijl omrijden.

Rust op de campgrounds, geen gestapelde bierkratten en of lallende mensen, geen geluidsoverlast. Soms hoor je een generator, nooit lang want na 20.00 is het afgelopen.

Wat ons ook opviel is de afwezigheid van de zwarte of Afro-Americans in de parken en campgrounds. ( Als we ze zagen waren het werknemers.) Een enkele keer zag je een zwarte familie of echtpaar als bezoeker. Ook ander kleurlingen en bv moslims(hoofddoek) zagen we nauwelijks, behalve de Japanners, Chinezen en Indiërs, toeristen dus.

Ook opvallend, veel huizen, tweede huizen denk ik staan te koop. Toch rijden de mensen in enorme trailers en RV’s, met vaak een Jeep of boot er nog achteraan. (Bumperkleven heeft hier een andere betekenis.)

Strenge regels voor het meenemen van huisdieren, honden aan de lijn, pick up after your pet, een plasticzakje behoort tot de standaard uitrusting van de hondenbezitters.

Vragen, veel vragen , hoe gaat het echt met de mensen, wat vinden ze van ………ons, de politiek, waar leven ze van in de afgelegen dorpen en gebieden etc. etc.

We kunnen het iedereen aanraden om een rondreis in Amerika te maken. Mits goed voorbereid en een redelijke beheersing van de Engelse taal een onvergetelijke ervaring.

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan