6-9 Een dag San Francisco

Door Ryan en Jan - A long time ago

Het was toch even schakelen met het tijdsverschil van 9 uur. Uiteindelijk om half 8 's avonds - lokale tijd - gaan slapen. Vroeg wakker maar tot half 7 nog wat gedommeld. Na de douche en de 1e thee, op naar Starbucks - om de hoek - voor een ontbijt en koffie. We hebben de sterkste koffie gevraagd maar die smaakt toch echt wel even anders dan bij ons, het broodje [bacon and eggs] was geweldig lekker. Daarna de Early Bird service van Cruise Amerika voor het ophalen van de camper geregeld. We worden morgen om half 10 opgehaald en naar Cruise Amerika gebracht.  Daarna zijn we via China Town naar Fischermanswarf gelopen. Natuurlijk ook naar de zeeleeuwen op pier 39 gekeken. Genoten van een mooi uitzicht op Alcatraz.

En warempel konden we op dat moment ook de Golden Gate bridge bijna zonder mist zien. In de loop van de dag zag je de mist steeds dikker worden. Rare gewaarwording want het was een mooie zonnige dag. We zijn niet over de G.G.B. gereden per fiets maar dat staat voor de volgende keer op het programma. Daarna naar Hyde Street Pier gegaan waar ze in het national park de grootste collectie historische schepen hebben. Toen werd het toch tijd de inwendige mens te voorzien van iets lekkers. We hebben voor het eerst in ons leven een lekker broodje HAMBURGER gegeten, met friet. Uiteindelijk zijn we via wat omzwervingen naar Lombardstreet gelopen. Jee nog aan toe, wat een stijle klim. We konden bijna niet blijven staan toen we onderweg er naar toe wat foto's wilden nemen. Het is wel een heel apart straatje. Jammer dat je geen goede overzichts foto kunt nemen. Grappig nog te vertellen. Op een gegeven moment stonden we een prachtig mooi huis begroeid met Bougainville te fotograveren toen een dame ons vroeg of we Engels spraken. Daarna legde ze uit dat de architecte ervan het huis in 1920 heeft ontworpen en de Bougainville daar heeft geplant. Zij is tevens de archtecte van Hearst Castle dat voor donderdag op ons programma staat.

Al met al waren we rond 18 u weer op onze hotelkamer. We hebben veel gelopen, leuke hulpvaardige Amerikanen ontmoet, een fijne dag gehad en ook nog eens verbrand. Wat ons is opgevallen, in San Francisco is het verschil met in de zon of in de schaduw lopen groot. In de schaduw lopen is echt koud, in de zon lopen is veel te warm, een groot contrast.  

We verheugen ons heel erg om morgen de camper op te halen. We zijn benieuwd hoe het rijden er mee zal bevallen maar dat horen jullie.

dag, dag

Ryan & Jan

 

Reacties

An A long time ago

Hoi lieve luypjes,

Als het goed is zijn jullie nu met de camper onderweg. Ben erg benieuwd hoe jullie dat bevalt.
We zien dat jullie mooi weer hebben, niet overdreven warm, dus lekker "doe" weer.
Geniet, geniet en geniet.
H&Ik gaan zaterdag voor een paar dagen naar de Middellandse zee.
Liefs, An
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!