9-9 naar Tehachapi 10-9 naar Needles

Door Ryan en Jan - A long time ago

Wat leuk dat jullie zoveel berichtjes hebben achtergelaten voor ons en het blog lezen, bedankt allemaal.

Het is een beetje jammer dat we niet elke dag het weblog kunnen bijhouden omdat we niet op alle campings wifi hebben. Verslag dus van 2 dagen.

Vrijdag ging onze reis van Pismo Beach naar Tehachapi het leefgebied van de Movoja indianen. Dat was een hele mooie reis qua landschap, heel bijzonder.

Tijdens de 1e stop werden we verrast door de hitte. echt hitte! We hebben een aantal dagen aan de oceaankust doorgebracht en daar waait het en is het een flink aantal graden koeler. We hebben lang over de reis gedaan omdat het 1e stuk vooral heuvel op heuvel af ging en het laatste stuk het wegdek te wensen over liet. Onvoorstelbaar zoveel kapotte banden liggen er. Het was een rare gewaarding, toen we 50 km voor Tehachapi inkopen deden en er in de winkel Spaans gesproken werd en er Spaanstalige liedjes te horen waren. zo kon je merken dat we  het Movoja gebied waren ingegaan. Heel apart, de winkel was totaal anders dan de supers die we tot dan toe bezocht hebben en...........heel behuplzame mensen. In Tehachapi konden we bij de 2e camping een plaatsje zoeken. De 1e was vol en ongezellig. Bij de 2e camping stonden we op een groot terrein met 9 campers en 2 tenten met zicht op "Brite Lake" en douches.

Een klein meertje maar zo,n camping zou je elke dag wel willen en dat voor maar 14 euro per dag. Maar vannacht heeft het er geonweerd en hard gewaaid waardoor je 's ochtends een bruine zandwolk zag.

 Na 4 uur dus maar weinig geslapen en dat terwijl er een lange tocht voor de boeg stond naar Needles (nee An ik rijd niet, Jan neemt de grote klus op zich!).

 

10-9 Naar Needles.

Omdat we toch vroeg wakker waren zijn we na het douchen direct vertrokken voor de 378 km. naar Needles. Onderweg een heel ander landschap dan gisteren, dor droog, het gebied van de cactussen.

Een prachtig gezicht hoe de wolken hun schaduw wierpen op de bergen. Jammer dat er te weinig stopplaatsen waren en we dus niet al te veel foto's hebben kunnen nemen. We waren al vroeg op de camping en kregen daar een mooie plek met uitzicht op het zwembad. We hebben daar heerlijk in gezwommen en ontmoeten er een Amerikaans echtpaar waar we gezellig mee gebabbeld hebben. Toen ik zei dat we nog een eetgelegenheid zochten omdat we geen eten gekocht hadden nodigden ze ons uit om met hun mee te eten. {Nee Gwenda, we hebben nog niet gekookt} Dat hebben we gedaan en we hebben heerlijk Mexicaans gegeten. Zij vertelden ons dat de inwoners van California [ zij wonen in Eureka, California] qua eten veelal Mexicaans georienteerd zijn. We hebben heerlijk gegeten en ik heb een lekker recept voor een saladedressing gekregen. Na een heerlijke bak koffie [dat is een bijzonderheid in Amerika] zijn we weer naar onze RV gegaan, hebben de foto,s van de dag bekenen en ben nu dus het mailtje aan het tikken.

Morgen wordt een spannende dag voor ons en een inspannende dag voor Jan. We hebben weer een rit van 370 km voor de boeg maar dan hopen we voor de ingang van National Park GRAND CANYON te staan. Ik hoop dat het slapen een beetje gaat lukken want het is hier nu nog 30 graden, en dat om half 12 's nachts.

Hopelijk hebben we internet in de Grand Canyon zo niet dan zijn we weer 3 dagen "uit" de lucht. Jullie horen van ons.

groet Ryan & Jan

 

 

 

 

 

 

Reacties

Marijke en Bé A long time ago

Hallo Ryan en Jan

Leuk hoor om jullie te volgen, en om jullie dingen te horen beschrijven die wij ook gezien hebben. Wij hebben overigens wel een overzichts foto van Lombertstreet, Michel is naar beneden gereden , heeft de auto geparkeerd, en daarna hebben we een foto gemaakt, Vandaag naar Grand Canon, een mooi en groots uitzicht. Nog veel plezier met jullie verdere reis

margriet A long time ago

Fijn, te lezen dat jullie zo genieten. Ben je al porseleinschilders tegengekomen, Ryan? Doe voorzichtig en veel plezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!