11-9 Naar de Grand Canyon

Door Ryan en Jan - A long time ago

Vandaag hebben we weer internet dus schrijf ik het vervolg van onze reis.

Vanuit een warme dessert vertrokken we zondag naar de Grand Canyon waar het volgens anderen een stuk koeler zou zijn. Het 1e deel van de reis ging prima, je zag het landschap langzaam veranderen en steeds groener worden. In Kingman hebben we onze 1e stop gemaakt tegenover een park met enorme cactussen. daarna doorgereden.

De lucht begon inmiddels te betrekken maar tot de 2e stop bleef het droog. Daarna, HOZEN, met alles er op en er aan, hagel, wind en veel water. Minder leuk was dat een deel van al dat water via onze - niet goed gerepareerde airco op het dak - zo naar binnen stroomde. Met bakken kwam het naar binnen. Er was gewoon een opening naast de airco. Gedurende de rest van de dag was het afwisselend droog en regen. We kwamen redelijk op tijd in de Grand Canyon aan. Jammer dat de campings in het park vol waren maar net buiten het park in Tusayan was nog plaats voor ons. De volgende dag voor vertrek naar het park eerst naar Cruise America gebeld en het probleem voorgelegd. Uiteindelijk belden ze een uur later terug met de vraag waar we de volgende dag zouden zijn omdat ze niet voor een reparatie in de Grand Canyon komen. We hebben afgesproken dat we bij een RV bedrijf in Page de reparatie zouden laten uitvoeren. Veel later dan de bedoeling was konden we de Grand Canyon in. Eerst het visitor centre bezocht en in de omgeving foto's gemaakt. Wat een geweldig uitzicht. Heel indrukwekkend. Daarna met de bus naar Yaki point gegaan. Je kunt het nauwelijks in woorden omschrijven wat een prachtige wereld is het daar. We waren echter nog geen 10 minuten boven toen het begon te regenen en onweren. Gelukkig konden we ergens schuilen. Daarna gewoon weer verder met het maken van foto's. Doordat er na de regen wat mistflarden in de canyon hingen gaf dat ook weer een speciaal effect.

Daarna afgedaald naar Pipe Creek waar het binnen de kortste keren ook weer begon te regenen. Al met al was het al bijna 6 uur voor we de overlook trail konden gaan lopen. Daarna met de bus naar Mohave point voor de zonsondergang.

Terug met de bus naar de auto en daarna doorgereden naar de camping. We hebben genoten de Grand Canyon, hadden hier nog wel weken willen blijven.

Reacties

Marjanne Brouwer A long time ago

Ryan, erg leuk om jullie reisverslag te lezen. Ik geniet van de prachtige foto's.

Marjanne Brouwer A long time ago

Ryan, erg leuk om jullie reisverslag te lezen. Ik geniet van de prachtige foto's.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!