14-9 Antilope Canyon

Door Ryan en Jan - A long time ago

Omdat we gisteren om 11 uur gehaald zouden worden voor de Antilope Canyon tour hadden we besloten om het die ochtend rustig aan te doen. De zon scheen maar je zag al wel veel wolken. Voor alle zekerheid hadden we een lekker vest bij ons voor het geval dat..... We werden samen met een ander echtpaar bij de camping opgehaald in een open terreinwagen naar het hoofdkantoor gereden. Daar waren erg veel mensen die wachten om de tour te doen. Nadat we ons geregistreerd hadden konden we in een van de 10 terreinwagen plaatsnemen met nog 12 anderen en natuurlijk de gids. De rit duurde 20 minuten, 10 min. op de weg, 10 min. off road. Bij de canyon aangekomen waren er nog een aantal groepen die naar binnen gingen. Het was er smal maar wat mooi! Jammer dat we er een beetje doorheen gejaagd werden en er niet rustig foto's genomen konden worden. Het is Jan toch gelukt een paar mooie foto's te nemen. 

Op de terugweg zijn we weer afgezet op de camping, net op tijd voordat er een enorme onweersbui los barstte. Het was me een spektakel! Na de regen die er bij hoort begon het ineens heel hard te hagelen en binnen een mum van tijd was de camping wit. Raar gezicht, een wit landschap met groene bomen.

De bui duurde enige tijd en nadien zagen we rondom ons een rode [klei]modderstroom op gang komen. Later die middag wilden we nog een kijkje nemen bij Lake Powell omdat we niet alles gezien hadden. Echter, de kleimodder had ook de wegen rondom Page bereikt en daar waren ze met kleischuivers [onze sneeuwschuivers] de wegen weer vrij aan het maken. Het was er, net als bij ons in de winter, spekglad. We zijn voor zover mogelijk langs een ander stuk van lake Powell gereden. Je kon bijna niet buiten zijn, zo koud was het nog. Omdat het steeds een beetje bleef miezeren hebben we wat boodschapjes gedaan en bij Mac Donalds gegeten, zodat we een lekkere avond voor ons zelf zouden hebben. Maar....... toen we om half 7 de gordijnen wilden sluiten [dan wordt het hier donker] wachtte er een onaangename verrassing. Door de regen was het gaan lekken in de camper, dit keer op het bed. Het bovenste stuk van de lakens, de kussen en gordijnen moesten in de droogtrommel. Daar zijn we enige uren mee bezig geweest. In de doucheruimte stroomde het water naar binnen. Op zich is dat niet het ergste dat je kan overkomen maar we hadden 't wel even gehad met de lekkage en besloten de volgende dag - voor vertrek naar Monument Valley - langs dezelfde reparateur te gaan die het probleem met de airco heeft opgelost. Morgen meer........

Reacties

Marjanne Brouwer A long time ago

Ryan, jammer van al die lekkage! Hoop dat jullie toch nog toekomen aan "lekkere avond voor jullie zelf"....
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!