17-9 naar Cortez / Mesa Verde

Door Ryan en Jan - A long time ago

Vanochtend vertrokken naar Cortez in de staat Colorado. Dit wordt de 4e staat die we in Amerika bezoeken, na Californie, Arizona en Utah. Wederom konden we onderweg genieten van een prachtig landschap. Echt futuristisch soms. We hebben de rode bergen even achter ons gelaten en kwamen in een geel/groen landschap. Wat een vriendelijk gezicht na het toch wel dorre woestijnlandschap tot nu toe. Onderweg kregen we weer een behoorlijke onweer/regenbui met hele harde wind, inclusief zandstorm, zodat we de camper aan de kant moesten zetten. Toen Jan na de bui wat foto's wilde nemen was het erg koud. Het heeft ook wel wat zo'n gigantische bui want voor- en nadien is de lucht prachtig.

Uiteindelijk kwamen we op tijd aan op de camping in Cortez. We hebben ingecheckt en zijn direct doorgereden naar Mesa Verde [groen plateau]. Onderweg naar boven hebben we genoten van een spectaculair uitzicht die niet altijd met een camera zijn vast te leggen, ook de mooie groene kleuren maaakten indruk op ons.

 Zo hebben we het nog nooit eerder gezien. We wilden de woningen bekijken van de Anasazi's, mensen die ruim 1400 jaar geleden hun woningen bouwden onder de overhangende kliffen. Een prachtig gezicht. Jammer dat we geen tijd hadden om de andere woningen van de Mesa te bekijken. We hebben de kleinste route gelopen maar even zo goed wat moois gezien.

Omdat we een wijziging in ons programma hebben aangebracht was er geen tijd voor een extra dag in Cortez, we rijden morgen door naar Moab.

 

 

Reacties

Hanny en Dick A long time ago

Lieve Ryan en Jan wij volgen jullie. Het ziet er mooi uit zo,n reis en we merken dat jullie er ook van genieten.
Een goede reis verder en met vriendelijke groet.

Hanny en Dick

diny toom A long time ago

hallo Ryan en Jan,
Leuk om alles te lezen
Geniet ervan nog veel plezier verder.
groet diny
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinar over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!