18-9 naar Moab

Door Ryan en Jan - A long time ago

Vandaag reizen we naar Moab in de staat Utah. We verlaten dus Colorado weer. Als ik terugkijk op deze dag lijkt het vertrek vanochtend uit Cortez alweer een hele tijd geleden. Dat komt omdat er zoveel moois te zien is hier. Het eerste stuk dat we richting Moab reden was nog woestijnachtig en dor. Langzaam aan begon het groener te worden. Op een gegeven moment waren sommige struiken zelfs voorjaars, net of ze stiekum gekleurd waren. Met het veranderen van dorre woestijngrond naar landbouwgrond begon ook de kleur van de bergen te veranderen. In de Grand Canyon en wat we daarna bezochten zagen we steeds rood gesteente. In Cortez was dat geel/groen en nu is het roze en dat ziet er heel vriendelijk uit. Door de kou en regen van de laatste dagen is er sneeuw op de Mont Lasal gevallen. Dat zagen we gisteren al tijdens onze rit naar Mesa Verde en nu reden we er langs. Op de foto hieronder zie de sneeuw op Mont Lasal en de prachtige roze kleur van de bergen hier.

Wat opvalt zijn de gladde wanden van de bergen, ze lijken wel gepolijst. Je ziet uithollingen, de slijtplekken van het water dat hier ooit heeft gestroomd. Soms leken het holen. Het landschap was weer heel wisselend en oh wat mooi had je vaak van ons kunnen horen tijdens de rit hier naar toe. Kortom we hebben genoten. We hebben even moeten zoeken naar de KOA campground maar redelijk snel gevonden. Het wordt steeds luxer op de campgrounds. Op de 1e was er alleen stroom en water, daarna uitbreiding met gelegenheid om je was te draaien. We waren blij toen we eindelijk een camping vonden waar je kon douchen en nu.......de toiletten lijken wel een prive badkamer en de douches ...... geweldig zo veel ruimte je er hebt. We hebben een mooie plaats gevonden achter het [afgeschermde] zwembad want ja, het is hier aangenaam warm. We hebben een paar uur gerelaxed en daarna een mooie rit gereden langs de Colorado rivier. Daar zagen we een aantal keren een blauwe vogel die we overigens al veel vaker hebben gespot. Heb nog geen idee wat voor vogel het is. Zeker als hij vliegt lijkt de kleur fel blauw, erg mooi.

Terug op de camping hebben we nog wat foto's kunnen maken van hetgeen we zien als we om ons heen kijken, 1 ervan zie je hieronder.

En tot slot.....ik heb een andere zonnehoed gekocht. Vind deze wat gezelliger staan dan degene met klep die ik voordien op had.  Jan heeft er een foto van genomen, oordeel zelf. 

Morgen gaan we national Park Arches bezoeken, we zijn erg benieuwd.

Reacties

An A long time ago

Ja hoor, leuk hoedje, met zonnebril echt "incognito" ;-).
Jullie maken wel veel soorten weer mee en zien zoveel verscheidenheid in landschappen dat je inderdaad wel je ogen uit moet kijken. Lekker dat jullie nu van een beetje luxe kunnen genieten op de camping.
Overigens hoe bevalt het reizen met een camper (afgezien dan natuurlijk van de kleine mankementen die jullie hadden). Jullie zijn alweer 14 dagen onderweg, gaat supersnel hè, zeker als je zoveel nieuwe en andere indrukken opdoet. Jullie kunnen vast nog jaren teren op deze reis. Ben benieuwd hoe jullie straks Las Vegas vinden na de rust van de natuur moet dat wel heel irreëel overkomen. Keep enjoying your trip and make the most of it.
Love, An

Marijke en Bé A long time ago

hier een berichtje uit lelystad het is net of we de reis nog een keer maken met de berichten die jullie sturen en de foto s erbij het is jammer dat de camper en het weer jullie af en toe in de steek laten maar dat heeft ook zijn charme het vogeltje dat af en toe te zien is dacht ik een mannetje mountain bluebird neem als jullie in las vegas zijn ook even een gokje in een van de casino s de groetjes en verder een mooie reis
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!