20-9 Naar Capitol Reef

Door Ryan en Jan - 21-09-2011 06:14

Het klinkt misschien weer hetzelfde als de dagen hiervoor als ik zeg dat we weer een heel mooi landschap hebben gezien vandaag maar het is totaal anders dan we tot nu toe zagen. Je snapt niet dat het mogelijk is. Het begon al met het veranderen van de kleur rood van de rotsen. Grappig trouwens om te ontdekken dat ik de kleuren die ik zie automatisch vertaal in porseleinverf kleuren. Vandaag zag je als rode kleur vaak ijzerrood. Ook het landschap kreeg een speciale groene kleur, eentje die je bij ons niet ziet. Ook weer opvallend de lente groene kleur van de bomen terwijl het toch september is.

De hoofdkleur van de rotsen veranderde ook, eerst werd het een grijze kleur met op de top een goudzweem.

Zeker als de zon er op schijnt geeft dat echt een prachtig effect. Gedurende de reis kwam er in het grijze gesteente, donker strepen ijzerrood. Daarna kwamen er blauwe en groene stukken bij, werkelijk een prachtig gezicht.

Onze reis vandaag verliep heel vlot. We hebben een extra stop in Capitol Reef gepland omdat de reis van Moab naar Bryce voor Jan te veel km. op 1 dag zou zijn. Onderweg hebben we vaak gestopt om foto's te maken. Vlak voor Fruita, net voor Catitol Reef,  hebben we trouwens Petrogliefen kunnen fotograferen die op een rotswand stonden, heel bijzonder. 

Daarna hebben we een kijkje genomen bij Goose-neck. Het is het enige punt waar je - volgens het infobord - in de V.S., bij helder weer 235 km. ver kunt kijken. Het was tamelijk helder vandaag dus kon je ver kijken. Jammer dat je zelf geen herkenningspunten hebt om de afstand te kunnen inschatten. Vandaag hebben we er ook onze blauwe vogel weer gezien. Ik had gisteren al aan de campingbaas gevraagd of hij de naam wist van de vogel. Die wist hij, het is een Western Scrub Jays en is familie van de kraai, ook zo luidruchtig en ook tam te krijgen. Hij vertelde er bij dat deze vogel alleen voorkomt in zuid-west Amerika. Toch leuk dat te weten. We zien hier ook steeds kleine grijze eekhoorntjes, soms staan ze net als stokstaartjes op hun achterpoten om zich heen te kijken. Ze zijn echt klein. Het is ons jammer genoeg nog niet gelukt er eentje op de foto te zetten maar dat lukt ons hopelijk nog. En nu we het toch over beestjes hebben, we zien hier veel hagedissen en.........weinig muggen en vliegen. Uiteindelijk kwamen we om 2 uur op de camping aan. Mooie ruime plaatsen om in te rijden met weer een tafel + bank en een bbq. We hebben nog weinig zelf gekookt en ook vandaag hebben we dat niet gedaan. We hebben heerlijk gegeten bij een restaurant hier aan de overkant en gedaan wat ons geadviseerd is 1 menu met 2 borden. We hadden en ruim voldoende aan. Even terug naar de middag. Nadat we hier aankwamen hebben we eerst een boterham gegeten en zijn daarna Capitol Reef ingegaan. Wij vonden het park niet echt veel mooier dan wat je langs de weg kon zien dus zijn we omgedraaid en hebben de laatste foto,s die we nog wilden maken gemaakt en zijn lekker teruggegaan naar de camping. Het was trouwens vandaag een lekkere warme dag.

Morgen gaat de rit naar Bryce Canyon National Park. Daar hebben we hele mooie foto,s van gezien dus daar verheugen we ons erg op.  We laten jullie weten hoe het is.

groetjes Jan & Ryan

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan