24-9 Zion National Park

Door Ryan en Jan - A long time ago

Vanochtend redelijk op tijd met de camper het park ingegaan om de overlooktrail te lopen. Helaas, na de tunnel geen parkeerplek te vinden.  Van nood moesten we een heel stuk doorrijden, maar wederom geen parkeerplek. Alles stond vast en velen stonden dubbel geparkeerd. Dat is een nadeel van zo'n grote camper, je kunt niet zomaar ergens tussen schieten. Enfin weer wachten voor de tunnel. Ik zal eerst even wat uitleggen over de tunnel. Er zijn in het park 2 tunnels, 1 ervan is zo smal dat je er alleen door kunt rijden als je met je camper op het midden van de weg rijdt. Omdat daar begeleiding van een park ranger voor nodig is, moet je bij het ingaan van het park 15 Dollar betalen voor passage waarmee je dan 1 week lang het park in kunt. Als je door de tunnel wilt met je camper geeft de ranger je instructies en tekent het bonnetje dat je gekregen af.  Okay, wij kwamen dus weer bij de ranger voor het aftekenen van het bonnetje maar.....je bleek voor die 15 Dollar maar 2x door de tunnel te mogen. Wij waren er gisteren en vanochtend al door gegaan dus voor ons was het de 3e keer. We hebben uitglegd dat we dachten dat we een week lang door het park konden rijden incl. tunnel en.......we mochten doorrijden.

Helaas was hiermee ons plan om het later op de dag nog eens te proberen ook niet meer te realiseren. Dus terug naar de camping en met de bus verder het park in. De shuttlebus komt n.l. in een gedeelte van het park waar je niet met de auto mag komen. Toen we met de bus het park ingingen en ik de nationale park-pas wilde laten zien zeiden ze dat dat dit weekend niet nodig was omdat het gratis was. Toen snapten we ook waarom het zo vreselijk druk was in het park. Voor ons dus pech. We zijn met de bus gereden tot de tempel van Sinawava en hebben vandaar de riverside trail gelopen. Dit gedeelte van het park is te vergelijken met de Alpen.

Ons viel dit gedeelte wat tegen. We hebben wat minder foto's gemaakt, maar wel van de 2 schattige eekhoorntjes die we "vingen" in een knuffel.

Morgen verlaten we de staat Utah weer en gaan via Arizona naar Las Vegas in de staat Nevada. Omdat het in  Nevada ook Ocean time is hebben we een uur extra, we gaan van 8 u tijdsverschil met Nederland naar 9 u. Als het ons lukt gaan we op de RV campground achter Circus-Circus staan, het hotel waar Marijke en Be hebben overnacht.

We laten jullie weten of dat lukt.

 

groetjes Ryan en Jan.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!