29-9 naar San Luis Reservoir

Door Ryan en Jan - A long time ago

In alle rust vanochtend vertrokken richting het San Luis Recervoir. Onderweg veel fruit en noten kwekerijen gezien met sinaasappels, appels, pruimen en amandelen. De grond is erg droog, elke wagen die in de boomgaard rijdt laat een grote stof/zandwolk achter, bovendien waait het behoorlijk hard, daarom is lijkt het zo mistig. Langs de weg staan borden met de tekst, dust bolws. Overal in de boomgaarden is een irrigatiesysteem aangelegd, het kan hier niet zonder de grote aangelegde kanalen [water komt uit het San Luis Recervoir].

  Raar gezicht trouwens, grote kanalen die door de woestijn lopen. We zijn veel vrachtwagens voorbij gegaan geladen met tomaten. De tomaten liggen los in de bakken zonder een afdeknet. Het gevolg daarvan valt te raden, bij elke hobbel in de weg -en dat zijn er veeeeel- rollen de tomaten over de rand op de weg. Wat we ook nog zagen - en zeker roken - heel veel koeien, echt duizenden. Zover je kon kijken liepen ze binnen afgebakende ruimtes en er was geen stukje gras te bekennen. Jammer genoeg was ik te laat en te verbouwereerd om mijn fototoestel te pakken. We hebben nog nooit, ook niet in films, zoveel koeien bij elkaar gezien en dat gaf me een stank! Even zo goed wel bijzonder om te zien. Inmiddels waren we onze camping in Santa Nella al aardig genaderd. We hebben een dubbele plek gekregen dus lekker de ruimte. In deze omgeving hebben veel plaatsen een Spaanse naam. In sommige winkels wordt Spaans gesproken. Een winkelier hier vertelde ons dat deze plaatsen zijn ontstaan omdat er in Californie veel Mexicanen - legaal of illegaal -  bij elkaar wonen en geen Engels willen spreken.       Op dit moment komen er nog steeds gasten bij. De Amerikanen houden niet van kleine campers hoor, ze komen hier met campers als bussen, daar horen dan 2 personen bij en meestal worden de wanden uitgeschoven zodat echte huiskamers ontstaan. Eens kijken of het ons lukt zo'n gevaarte op de foto te zetten. Vorig jaar zagen we zo'n buscamper in Lyon en Pascal, Gwenda, Jan en ik hebben onze ogen uitgekeken. Nou hier rijdt iedereen er mee en achter de bus hangt altijd nog een personenauto. Zoals gezegd, in de campers rijden meestal de touristen, de Amerikanen rijden in trailers of bussen. Vanmiddag hebben we een kijkje genomen bij het San Luis Recervoir. Het is een kunstmatig meer met een lengte van 15 kilometer en een breedte van 9 kilometer waar het overtolliga water in opgevangen dat anders de oceaan weer in zou stromen. Het water in de kanalen wordt voor irrigatie gebruikt. De stuwdam in het meer is de op 4 na grootste stuwdam in Amerika. We hebben maar een klein stukje van het meer gezien dat ook gebruikt wordt voor de recreatie. Het waait er hard maar het is er prachtig, zeker met de bergen op de achtergrond.

Morgen gaan we naar onze laatste camping. Deze laatste week is wel heel snel gegaan. Na morgen nog 2 dagen San Francisco en dan terug naar Nederland. Ik hoop dat de temperatuur daar meevalt. Hier is het - om 9 u. 's avonds nog 25 graden.

groetjes voor nu

Ryan en Jan

 

Reacties

Gwenda en Pascal A long time ago

Hallo vakantiegangers!
We genieten iedere ochtend van jullie verhalen. Terwijl we dan brood staan te smeren verdringen we ons samen rond Pascal's iPad om het vervolg van jullie avontuur te lezen.
Ga nog lekker genieten van de paar laatste dagen! Op dit moment hebben we hier ook heerlijk weer; toch nog een mooie 'zomerweek', ook al is het al eind september. Helaas is dat na maandag ook weer voorbij...
We zien jullie op Schiphol.
Tot dan en heel veel liefs, Gwenda en Pascal.

marcel en inge A long time ago

Lieve Jan en Ryan.
Jullie vakantie zit er bijna weer op.Leuk dat we op deze wijze konden meegenieten.Als jullie thuis komen is het weer hier ook nog redelijk.
Tot belse of mailse.
grotjes Marcel en Inge
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!