11 september naar organ pipe national park

Door Peter den Houting - A long time ago

11 September  337 km gereden.

 

We waren alweer vroeg wakker, rond 06:30 h. De zon scheen weer en het werd snel warmer.

Rond een uur of acht liep het al naar de 27 C. Lekker buiten gegeten en geleidelijk aan alles ingepakt. Nog even afrekenen en om ½ 9 vertrokken.

Het werd maar warmer en warmer. Onderweg een border controle (grenspatrouille) gezien, maar aan ons werd niets gevraagd. We konden zo doorrijden.

In Ajo even getankt voor de zekerheid. Tank nog wel half vol, maar je weet nooit wanneer de volgende pomp komt. Onderweg heel veel Saguaro (organ pipe) cactussen gezien.

Rond ½ 1 kwamen we bij het visitors centre van organ pipe national monument aan. Het was inmiddels echt zo ongelooflijk warm.

Volgens de man van het visitors centre was het nu juist erg aangenaam.

Hier ook de 12 dollar voor de camping betaalt en een plekje gezocht. Helaas lag de camping in de volle zon en was er echt nergens schaduw. Stroom was er niet, dus de airco kon ook niet aan. Verklaard ook de lage kosten voor de camping, maar dat was al bekend toen we er naar toe gingen. Alleen pal tegen de camper of bij het toilet gebouwtje was nog wat schaduw, maar zonder een beetje wind was ook dat bloedheet

          

We wilden eigenlijk ook een stukje gaan lopen, maar hebben dat maar niet gedaan. Leek ons erg onverantwoord met deze hitte. Foto’s van cactussen konden we ook hier maken. De verscheidenheid was enorm en sommige waren echt meters hoog.

Rond 4 uur mocht volgens de regels de generator aan, wat betekende dat ook de airco aankon.

Dat was even lekker. Althans voor zolang als het duurde, want de generator mocht alleen tussen 4 en 6 pm aan.

Uiteindelijk werden we allebei door slaap overvallen. Zal wel het gevolg van en….en…..en zijn. Tgv een jaar werken, het tijdsverschil, de hitte, de reis enz. enz.

Bijtijds gegeten en gedouched. Rond 7 uur werd het donker en werd het buiten pas weer een beetje aangenaam.

We waren nog wel steeds de enige op de camping, die maar liefst 205 plekken had. Hoe rustig kun je het hebben.

Buiten zitten is nu geen feest meer ivm muggen en overigens allerlei lopend en kruipend spul. Al 3 muizen gezien en er wordt ook gewaarschuwd voor oa ratelslangen. Als je naar de toiletruimte moet, wordt vooral een zaklantaarn meenemen geadviseerd. Ik heb er helaas geen een gezien ( slang uiteraard)

Morgen weer verder en komen we in de buurt van Tucson (Arizona). Daar is het waarschijnlijk een stukje koeler met ca 32 C ipv de 39 C die we hier vandaag hadden. Ook daar weer een eenvoudige camping zonder stroom. We zullen er wel aan wennen, die temperatuur.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!