26 September van Bryce canyon naar Goblin Valley

Door Peter den Houting - A long time ago

26 September

Van Bryce Canyon naar Goblin valley state park.

De route ingetikt in de tomtom. De snelste route was 5 uur rijden en 398 km, de kortste was 6 uur rijden en 299 km.

Omdat ik deze route ook al had berekend via google maps en deze overeenkwam met de kortste route, besloten hiervoor te gaan.

Bij Bryce Canyon al snel de weg overgestoken, waarna we op een soort van binnenweg kwamen, waar we echt niemand tegenkwamen.

Na ca een ½ uur rijden, zei de tomtom dat we rechtsaf moesten. Slecht plan, want dat was een onverharde weg en daar mag je van de verhuurder niet op rijden.

We konden maar 1 ding doen. Verder rechtdoor rijden. Uiteindelijk dus toch die snelste route maar genomen.

Zeker de eerste 250 km prachtige wegen gehad binnendoor met schitterende uitzichten.

       

Pas de laatste ca 150 km via de snelweg. Uiteindelijk moesten we afslag 131 hebben. Bij het begin stond al iets over geen service meer na dit punt, maar de weg was geasfalteerd, dus leek geen probleem. Na ca 10 min werd dat wel anders. Het asfalt hield op en we kwamen op een onverharde weg uit en moesten nog ca 42 km rijden. Dat gingen we dus niet doen, maar draaien kon ook niet met die bak. De weg was veel te smal daarvoor.

Uiteindelijk toch een plekje gevonden en omgedraaid.

Terug naar de snelweg en nu maar hanksville ingetikt. Deze plaats ligt achter Goblin valley, dus dat moest goed gaan. En inderdaad, dat ging beter. Na verloop van tijd kwamen we ook de bordjes Goblin valley tegen en uiteindelijk bereikten we het state park.

Ingecheckt bij het visitor center en op naar plekje 23 dat we besproken hadden.

Bij het plekje aangekomen stond er netjes een paal met een kaartje met onze naam erop en gereserveerd van 26 tot 28 september.

Verder een schitterende plek op een schitterende camping. Prachtige rots omgeving en elk plekje had een soort van serre met een picnic tafel. Zo had iedereen een eigen schaduwplekje. Was wel nodig want het was snikheet.

Rond 4 uur besloten toch nog even te gaan lopen. We hebben de Curtis Bench trail gedeeltelijk gelopen. Goh, wat was dat nog steeds warm.

De Goblins (paddestoelachtige rotsen) zagen we links liggen, maar we kwamen er niet echt dichterbij. We zagen wel de parkeerplaats voor bezoekers.

Besloten daar morgen naar toe te gaan. We zetten de camper daar dan neer en gaan daarna tussen de goblins doorlopen.

Terug bij de camper even de generator aangezet en een pizza in de oven gedaan.

De teller van de generator doet het toch niet. Je betaalt eigenlijk 3 dollar per uur, maar na ca 5 uur gebruik staat hij nog steeds op dezelfde stand. Jammer hoor.

Rond 19:30 h was het vrijwel donker en hebben we gezellig een kampvuurtje gemaakt.

Vakantie in Amerika op zijn best.

 

 

Reacties

Linda A long time ago

Hallo daar!
Fijn dat jullie nog zo genieten. Wij hebben trouwens ook geen slecht weer, zo'n beetje heel de week 24 graden! Lijkt wel zomer. Nou, nog een fijne vakantie verder!
groet Linda

Laura Bouman A long time ago

Het ziet er allemaal gezellig uit. Hier in zweden is het erg regenachtig maar ze beloven mooi weer vanaf morgen. Geniet lekker verder Gr laura
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!