1 oktober valley of fire state park, nevada

Door Peter den Houting - A long time ago

1 oktober

 

Een groot deel van de dag vertoefd in valley of fire.

De dag begon overigens zwaar bewolkt en hoewel overal te lezen valt dat het hier maar zelden regent, hadden wij vanmorgen dus regen. Niet echt noemenswaardig maar er kwamen wel degelijk druppels naar beneden.

Rond 09:30h besloten toch maar weg te gaan en het park te gaan verkennen. Met een zonnetje zijn de foto’s wel veel mooier, maar nu was de temperatuur weer veel aangenamer.

Als eerste naar Mouse’s Tank gereden en daarna de trail gelopen. Mooie uitzichten.

Daarna doorgereden naar de rainbow vista rail. Daar weer de bergschoenen aangetrokken en deze trail ook gelopen. Geleidelijk kwam het zonnetje nu door en het werd dus ook direct een stuk warmer. Het vervolg van de rainbow vista trail was de fire canyon trail. Dit was wel wat meer klimmen en klauteren. Uiteindelijk aankomend bij het view Point viel ons dat wat tegen.

Dus maar weer terug gelopen naar de camper.

Inmiddels was het echt al een stuk warmer en dan lopen door mul zand, werd best vermoeiend.

Eenmaal bij de camper aangekomen scheen de zon weer volop en waren vooral vanaf de parkeerplaats de uitzichten werkelijk schitterend.

Na wat gedronken te hebben, doorgereden naar White domes, ca 6 mile verderop.

Daar ook weer de trail gelopen. Eerst door mul zand en via stapstenen een flink eind naar beneden. Hier was het echt ongelooflijk warm. De volle zon en tussen de rotsen geen zuchtje wind.

Vooral Nel had het er moeilijk mee. Een beetje water in de nek wil dan best helpen tegen oververhitting

Eenmaal beneden aangekomen liep de trail richting een slot canyon (een echte smalle opening). Hier was het heerlijk koel en konden we weer op adem komen.

Het vervolg van de white domes trail was schitterend. Ongelooflijk welke kleuren we allemaal in die bergen zagen. Lagen met geel, met rood, soms met paars. Echt prachtig. Hopelijk komt het een beetje tot zijn recht op de foto’s.

          

                 

 

Gedurende de gehele trail heeft de zon flink op ons staan branden en we waren best blij weer bij de camper te zijn en de airco aan te kunnen zetten.

Rond 15:00 h weer terug bij de camping en lekker bij de camper wat gedronken en een boekje gelezen.

’S avonds nog even het laatste hout opgebrand in de fire pit.

Helaas gaan we nu toch aftellen. Nog maar 4 dagen.

Morgen 2 oktober een hele lange reisdag. We rijden dan onze grootste afstand van valley of fire naar een camping in de bossen bij Sedona, een afstand van ca 500 km.

We willen dus vroeg opstaan en rond 07:30 h vertrekken. Kijken of het nu wel lukt. De vorige keer dat we vroeg weg wilden, hadden we de wekker niet gezet, omdat we toch altijd vroeg wakker waren. Ja, dus niet. Toen dus verslapen. Dat gaan ons nu niet gebeuren. De wekker is al afgesteld op 06:30 h.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!