Cougar attack

Door Leon Broere - A long time ago

We zijn jullie nog vergeten te vertellen dat we de eerste avond op het journaal een bericht zagen over een cougar attack.  Op Vancouver Island is een 18 maanden oud kind die samen met z’n ouders aan het wandelen was in een park op Vancouver Island aangevallen door een cougar. Een cougar is in dit gebied voorkomende bergleeuw die zich maar zelden laat zien. Blijkbaar heeft de jongen het gelukkig overleeft vanwege het heldhaftige optreden van z’n ouders. Wel is hij zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Echter een parkranger vertelde ook trots dat met man en macht naar de cougar wordt gezocht omdat hij mensen aangevallen heeft, dus te gevaarlijk is en dus afgeschoten moet worden. Nou dat roept bij mij een aantal reacties op. Een beschermd dier afschieten terwijl de mens zich in zijn gebied begeeft! Daarnaast is de kans dat je een cougar ziet al klein, door dit exemplaar af te schieten ontnemen ze ons over 3 weken, als wij in datzelfde gebied zijn, in iedergeval de kans om die cougar te spotten.

Donderdagmorgen zijn we op ons gemak gaan ontbijten in een tentje om de hoek om vervolgens uit te checken. Om 11 uur zouden we namelijk opgehaald worden door Go West, de camper verhuurder. Bij Go West aangekomen hebben we alle formaliteiten (instructie gebruik camper, papierwinkel en borg betalen) vervuld om daar vervolgens om goed 13 uur te vertrekken. Overigens hadden we nog een mazzeltje we kregen een diesel mee i.p.v. benzine en dat moet ons een aardige besparing in de brandstofkosten op gaan leveren.

Na vertrek, kozen we eerst de richting van de Golden Drive in Coquitlem, wat overigens maar een paar kilometer is van het Go West verhuurstation. Aan de Golden Drive ligt namelijk een Fabory vestiging. Nou ben ik niet zo Fabory minded dat ik ook in de vakantie zonodig bij Fabory langs moet maar het was pure noodzaak. M’n laptop was zodanig beveiligd dat ik problemen had via hotel/camping wifi’s op het internet te komen. Dat kon alleen maar opgelost worden door een setting te veranderen maar daarvoor  was het weer noodzakelijk om direct op het Fabory netwerk in te loggen. Zo gezegd zo gedaan en alles zou nu goed moeten werken. Overigens stond er bij Fabory Vancouver een grote taart ter gelegenheid van het feit dat de overname van Fabory door Grainger nu definitief is. Dus dat nieuws heb ik ook nog even meegepikt.          

De bestemming die we voor ogen hadden was Manning Provincial Park. Dat was nog een kleine 200 kilometer rijden en we moesten ook nog de nodige proviand voor de komende dagen inslaan. De vraag was of dat allemaal wel zou gaan lukken.  Echter hoe verder we van Vancouver verwijderd raakten hoe rustiger het werd op de weg. Uiteindelijk kwamen we rond half 7 aan op de campground Cold Spring. Hier hebben we snel een plaatsje gezocht en zijn daarna de inwendige mens gaan verzorgen. Buiten koelde het hard af dus lekker binnen in de camper gegeten en op tijd onder de wol.

Oh ja, het weer was vandaag iets minder, naarmate de dag vorderde steeds meer bewolking en een enkel spatje regen. Helaas geen wildlife gespot. 

Reacties

Diede A long time ago

Haha, die laptops van Fabory ook altijd. Ook fijn dat het vandaag weer goed is gegaan en jullie makkelijk een plekje op de camping konden vinden. X

moeder Tonny broere A long time ago

Leuk dat het allemaal voorspoedig verloopt.
heb je een fijne camper?
hier alles oke.
tot horens
gr meoder

albert van reusel A long time ago

Hoi Leon en Anja

Leuk om jullie zo te volgen. Google alert vindt zelfs hier het woord Fabory dus je zult snel meer volgers hebben.

Prettige vakantie

John van Schaijk A long time ago

Leuk om te volgen.
Btw die laptops zijn vaak niet het probleem, maar de mensen (en kinderen) die er mee werken;)
Geniet van de vakantie.

Leo van Zanten A long time ago

In welk avontuur je via Google Alerts over Fabory al niet terecht kan komen....!
Leon (en naar ik lees Anja), groetjes uit Holland.
PS neem je laptop mee om de cougar zo nodig van je af te meppen (zet dan wel je webcam aan).

René Mantel A long time ago

Leuk om over jullie avonturen te lezen. V.w.b. de overname van Fabory, er stond in de Volkskrant van 12 september j.l. een interview met Oswald van den Belt. Mocht je heimwee krijgen naar je werk kun je het opzoeken op VK.nl. Voor de zekerheid zal ik de hardware versie voor je bewaren.
Groetjes van hier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!