Unique a snake

Door Leon Broere - A long time ago

De eerste nacht in de camper is goed bevallen. Alleen vroeg wakker vanwege het tijdverschil, dat zal nog wel een paar dagen duren voor we daar aangewend zijn. Op de camping waar we nu staan zijn naast toiletten en bronwater pompen geen voorzieningen. Dus zijn we aangewezen op wat we zelf aan boord hebben en het ontbreekt ons eigenlijk aan niets. Kachel, airco, fornuis, oven, micro wave, koelkast met diepvries, toilet en douche, alles is aanwezig. En ook al heb je geen elektra aansluiting het werkt allemaal op gas of de accu’s.

Om half 8 waren we dan ook al op pad voor onze eerste trail. De Canyon Nature trail, die een klein uurtje duurt. Een mooie wandeling langs het riviertje waar de camping zich ook aan bevind. De eekhoorntjes huppelen constant om je heen. Bezige beestjes constant op zoek naar voedsel. We hebben er al zoveel gezien nu dat we het al niet meer bijzonder vinden en zijn gestopt met tellen.

Terug op de camping hadden we verwacht ergens de parkranger aan te treffen want hij zou tijdens zijn “round” af komen rekenen. Echter hij was nergens te bekennen, ook bij de uitgang geen mogelijkheid om af te rekenen. Dus moeten vertrekken zonder te betalen, erg vervelend!

Vervolgens naar het visitor center om ons te laten informeren over een mooie wandeling van een paar uur. Het werd de Lightning Lake Loop. Eerst nog even ontbeten en toen vertrokken. Een wandeling als deze geeft zoveel rust, je hoort of ziet  bijna niemand, alleen hoor je vogels en af en toe een vis die in het meer boven het water uitspringt. Plots werd m’n aandacht getrokken door iets op de grond . Een slang, doodstil ligt hij tegen het pad aan. Een slang van een 50 cm, zwart met gele strepen. Het is een uniek moment , wat we ook goed op de foto hebben kunnen vastleggen.  Tijdens deze wandeling komen we nog 2 Nederlanders tegen waar we onze waarneming mee deelden, zij vertelden ons dat ze een eindje verder op, in de richting waar wij liepen een zwarte beer hadden gezien. Wij hebben hem helaas niet meer gezien. Maar onze dag kon al niet meer stuk, de kans dat je hier een beer ziet is groter dan dat je een slang ziet.

Het eerst park, Manning PP, gaan we verlaten en we hebben nog een paar honderd kilometer voor boeg. We rijden door een dor landschap, het enige wat groen is zijn de gras(speur) velden die beregend zijn door de boeren. Enorm grote vee boerderijen, ranches zoals ze hier genoemd worden. Ook zien we veel fruitkwekerijen en wijngaarden. Uiteindelijk bereiken we Okanagan Lake, een enorm meer van 135 kilometer lang. Op dit meer komen vele riviertjes uit en bij 1 daarvan zoeken wij een camping, Bear Creek, vlakbij Kelowna. Vlak voor de camping moesten we nog stoppen omdat een kleine kudde big horn sheep de weg ovestak. Foto’s maken was lastig vanwege de gevaarlijke situatie. De man (ram) met de grootste hoorns hebben we niet op de foto.  

Op de radio hadden we al gehoord dat het enorm druk was omdat de Canadezen een lang weekend hebben, maandag is het namelijk Labourday, waarmee ook het vakantieseizoen wordt afgesloten. De camping bleek vol te zijn, maar we mochten op de overflow (parking) direct aan het meer gaan staan en gebruik maken van de camping faciliteiten. Dat hebben we dus gedaan.

Ook ontdekten we dat de koelkast/diepvries niet werkt op gas, dus alles maar op de accu gezet en morgen zien we weer wel  verder.

S’avonds nog lekker in de zon zitten borrelen en eten.

Reacties

moeder broere A long time ago

fijn dat je een goede camper hebt. geniet maar lekker
fijne voortzetting
gr moeder

Jolanda A long time ago

Woh, wat hebben jullie in een paar dagen al veel mee gemaakt en gezien!!!
Leuk om jullie zo te kunnen volgen.....Foto's zijn ook mooi.
Veel plezier samen....

Groetjes Jolanda

Birgit A long time ago

Nog ni zo lang weg ...en toch al denken aan (speur)velden . Geniet verder van de reis !!

Lisette A long time ago

Wow Wat een mooie natuur daar.
en mooie foto's.
Mooi verhaal
Veel plezier samen.

Groetjes, Lisette, Antoon en Romy
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!