Veel beton

Door Leon Broere - 05-09-2011 07:38

Ook op deze zaterdagmorgen waren we weer vroeg op. Om half 8 waren al aan het begin van onze eerste trail, de Bear Creek trail, een hike van een uur door een gedeelte van de canyon waar de Bear Creek door stroomt.

Na de hike zijn we bij de camper in het ochtendzonnetje gaan ontbijten en hebben we even met Go West gebeld, de koelkast werkt namelijk nog steeds niet op gas en ook andere zaken blijken niet meer te werken. Na een aantal settings, lampjes en zekeringen gecheckt te hebben blijk er inderdaad iets niet in orde met de koelkast op gas. Om die reden hadden we alles naar de accu geswitcht maar die was ondertussen ook leeg met alle problemen van dien. Met behulp van het aggregaat alles weer opgeladen. Go West had met het lange weekend voor de deur ook geen andere oplossing dan voorlopig campings te zoeken met elektra aansluiting. Na het lange weekend bellen we voor een eventuele andere oplossing.

De bestemming voor vandaag is Mount Revelstoke National Park, tweehonderd kilometer verder naar het oosten. Vele kilometers langs het Okanagan lake en vervolgens via Highway 1, de Transcanada Highway, bracht ons net op de middag in Revelstoke. Eerst de camping Lamplightner opgezocht. Vervolgens onze eerste tank diesel getankt. Een snelle berekening leert dat ons busje 1 op 8,4 loopt en dat voor een dieseltje. Het is een dorstig busje!

In de middag naar de Revelstoke stuwdam geweest en een selfguided tour gevolgd in de dam. Interessant om te zien hoe de werking van zo’n dam en wat er allemaal bij komt kijken om zo’n dam aan te leggen. Bijvoorbeeld het feit dat er maar liefst 278.000 vrachtwagens met beton aangevoerd moesten worden en dat is veel beton hoor, heel veel! Daarna de dagelijkse boodschapjes en vervolgens naar de camping waar we vast stelden dat het internetten via de laptop nu wel goed werkt. Wat een opluchting!

’s Avonds lekker op de camping nog even in het zonnetje gezeten en een zalmmootje gebakken op de firepit die we voor het eerst brandend hadden.

Ook nog even naar de slang gezocht op internet en het blijkt om de Common Gartner snake te gaan. Dit voor de kenners.

Reacties

Sylvia 05-09-2011 08:44 {{button-3193}}

Wat hebben jullie al een hoop gezien.

Diede 05-09-2011 08:47 {{button-3194}}

hello,
Pfoe wat klote van de camper. Hopelijk krijgen jullie het gefixed anders moeten jullie maar weer een pick-up huren net als in Amerika.
Ik ga nu naar de intro in Dordrecht!
x
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan