Een makkie!

Door Leon Broere - 08-09-2011 18:53

We staan nu op camping Lake Louise Trailer. De camping ligt pal naast een spoorlijn waar regelmatig een goederentrein overheen komt. Gisteren telde we bij een van die treinen 2 locomotieven met 120 wagons. Daarnaast gebruikt de machinist ook steevast zijn hoorn bij het passeren van het dorp Lake Louise. Desondanks toch lekker geslapen, de temperatuur was afgelopen nacht gedaald naar 1 graad, terwijl het overdag tussen de 20 en 25 graden was.

Vanmorgen weer vroeg opgestaan en terwijl ik even het afval wegbrengen was en Anja in de camper stond af te wassen zag ze 2 Wapiti’s vlakbij de camper. De start van de dag was dus al goed. Deze camping is zo groot dat we met de camper naar de douches zijn gegaan. Fijne douches alleen de straal van de douche is zo hard en ook niet te richten, dus wat dat betreft was het niet alles.

Kootenay National Park stond vandaag op het programma. Na het tanken zijn we eerst naar het visitor center gegaan om een kaartje van het park en ons te laten adviseren over wat zeker te doen. We kregen het advies  om een hike te doen naar de Stanley gletsjer. Echter dit was wel een hike van 8,4 kilometer met een hoogteverschil van 365 meter. Na onderweg weer lekker in het zonnetje ontbeten te hebben besloten we het er toch op te wagen. Het was een schitterende wandeling met als eindresultaat een uitzicht op de gletsjer. Steeds waan je je alleen midden in de natuur.  Uiteindelijk zijn we 4 uur onder de pannen geweest met deze wandeling. Buiten de gebruikelijke eekhoorns hebben we ook nog een Pica en vele mooie vogels gespot.

Vervolgens zijn we dwars door het park naar Radium Hot Springs gereden. Daar onze dagelijkse boodschapjes gedaan en naar de liquir store en de voorraad rosé weer aan te vullen. Een litertje per dag moet kunnen toch. Overigens vlak voor we in Radium aankwamen stak er nog een kudde Big Horn sheep over en diezelfde kudde kwamen waarschijnlijk bij het vertrek uit Radium weer tegen.

Op de weg terug naar Lake Louise zijn we nog gestopt bij een aantal uitzichtpunten. In Kootenay NP staan veel dode bomen enerzijds door bosbranden anderzijds door een klein kevertje wat daar huis gehouden heeft. Hele berghellingen met bomen zijn hier door afgestorven. Desalniettemin zie je de natuur snel  herstellen en de jonge boompjes schieten al weer volop uit. Verder hebben als afsluiting in dit park nog een korte hike van 1,5 kilometer gemaakt naar Paint pots. Volgens Anja een makkie. De pots  van waar de combinatie van opwellend water met mineralen zorgt voor een verkleuring van de aarde. Verschillende kleuren maar vooral oker geel. Door de indianen vroeger gebruikt o.a. om hun gezichten en teepee’s te kleuren.

Na het verlaten van Kootenay’s NP langs de Bow Valley Parkway terug gereden naar Lake Louise. Deze weg staat bekend om het vele wildlife wat er gespot wordt. We hadden niet echt geluk, een White tailled deer en een Wapiti, beiden lieten zich niet echt zien en verdwenen uiteindelijk in het donkere bos.

Het was ondertussen tegen negenen voordat we terug kwamen op de camping en al aarde donker. Snel de camper aangesloten op elektra en eten gekookt. Ook nog maar eens in de gebruikers handleiding van de koelkast gekeken. Volgens  de monteur van Go West, die ik nog teruggebeld heb,  zou alles toch in orde moeten zijn en op gas moeten werken. Vannacht doen we op zijn verzoek een testje. We zullen zien!  Daarna lekker gegeten, dit verslag getypt en naar bed. Het is ondertussen bijna half 12.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan