Het is alleen maar shit!

Door Leon Broere - 08-09-2011 18:57

Vandaag woensdag de 7de september al weer, de laatste dag dat we in Lake Louise verblijven. Vandaag staat een bezoek aan Lake Louise en Lake Moraine op het programma. Na de gebruikelijke ochtend douche op de camping zijn we eerst even het black- en grey afval water gaan dumpen en hebben we vers drinkwater getankt. Tien minuutjes werk en je kunt er weer een aantal dagen tegenaan.

Aangekomen bij Lake Louise hebben we eerst ontbeten in de ochtend zon . Daarna direct op pad. Bij Lake Louise waren de eerste busladingen vol Japanners al weer gelost of ze verbleven in het aan het meer gelegen luxueuze hotel  Chateau  Lake Louise. Nou hebben wij niet zo veel last van die druk fotograferende Japanners want als je 100 meter een wandelpad op gaat zie je ze al niet meer. We zijn gestart met de relatief korte Lakeshore wandeling. Het meer met z’n turquoise kleur lag er vredig bij in het ochtend zonnetje. Vervolgens hebben we nog even rondgekeken in het luxueuze hotel Chateau Lake Louise.

Na een kleine 15 kilometer is via de Moraine Lake Road het gelijknamige meer te bereiken. Van daar uit zijn we eerst een trail gaan lopen naar Consolation lake. Vanwege het feit dat in dit gebied een aantal grizzly’s rondlopen is het bij wet verboden met  minder dan  4 personen op pad  te gaan. Ben je met minder dan 4 personen dan wacht je bij de trail head en kijk je of je met anderen een groepje kunt vormen. Wij waren met 2 Canadezen vertrokken, die gingen te snel en bovendien weken ze af van de trail. We hebben ze laten gaan en we besloten met z’n tweetjes verder te gaan.  Na een uur afwisselend over rotsblokken en bospaden te hebben gelopen bereikten we Consolation Lake. Daar lekker even gezeten en genoten van de omgeving, met name de gletsjers waar je op uitkijkt, maken indruk . We zagen nog een grote arend in een boomtop zitten, maar de grizzly’s hebben we niet gezien. Wel zagen we op de terug weg het bewijs dat ze er wel degelijk zitten. Er lag namelijk een hoop berenshit, de bessen (berries) die hij gegeten had waren  duidelijk te herkennen.  Het is alleen maar (beren) shit tot zover dus. In  ieder geval  kunnen we al zeggen dat de beer en wij al op dezelfde plaats zijn geweest alleen waren wij iets te laat.

Terug aangekomen bij Moraine Lake hebben we eerst de korte klim gemaakt naar het uitzichtpunt, Dit is allezins de moeite waard  Hier blijkt dan ook direct dat Moraine Lake eigenlijk een mooier meer is als het veel  bekendere Lake Louise. Daarna nog de trail gelopen langs het meer en bij terugkomst hadden we vandaag weer ruim tien kilometer in de benen door bergachtig terrein. De voetjes lieten ook duidelijk voelen dat het weer genoeg was voor vandaag.

De Bow Valley Parkway heeft ons aan het eind van de middag naar Banff gebracht waar we nu op camping Tunnel Mountain staan. Het was een zachte avond en hebben lekker tot een uurtje of negen buiten kunnen zitten.

Oh ja, de problemen met de koelkast zijn nog niet uit de wereld. Als we vrijdag in Jasper aankomen moeten we iemand bellen die er dan naar gaat kijken.  

Reacties

Lia Brocken 09-09-2011 17:32 {{button-3400}}

Hallo Leon en Anja,

Het is hartstikke leuk om jullie zo te volgen.
Wat een prachtige natuur hebben jullie al gezien en wat veel dingen hebben jullie al gedaan.
Ik ben weer benieuwd naar het volgende verslag.

Fijne tijd nog.

Groetjes,
Lia

Antoine 09-09-2011 21:44 {{button-3409}}

Mooi met al die foto's erbij. Ik heb ze net op mijn gemak allemaal zitten bekijken...prachtige natuurschoon!!!
o, ja , Morgen nog een feesie daar???????

Lisette, Antoon en Romy 10-09-2011 10:31 {{button-3424}}

Hallo Leon en Anja,

Allemaal heel mooi

Leon hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.
Nog een een fijne vakantie

De groetjes uit Terheijden

eric en emmy 11-09-2011 20:24 {{button-3474}}

breng maar wat van die mooie natuur mee maar geen berenshit he en oppassen voor de paaltjes he leon
dag anja en leon

groetjes van ons en dikke poot van jasco
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan