Stijgen en dalen

Door Leon Broere - 15-09-2011 17:49

Na het gebruikelijke “ochtend gebed” hebben we eerst alles op de blog weer bijgewerkt. Rond de klok van tienen werd het tijd 100 Miles House weer te verlaten. Alvorens te vertrekken moesten we ons even goed oriënteren of we Highway  97 in de goede richting nemen North of South. Na enige aanwijzingen van de lokale schilder te hebben gekregen zijn we richting South vertrokken.

We zouden op ons gemakkie naar Whistler rijden en onderweg nog wat cultuur proeven. Als eerste kwamen we bij 83 Miles House een soort van openluchtmuseum tegen van oude landbouwvoertuigen. Als plattelandsmensen zijn we hier even gaan rondkijken. Enkele tientallen kilometers verder hebben we nog een openluchtmuseum bezocht genaamd Hat Creek Ranch waar het leven rondom een oud roadhouse werd uitgebeeld en waar ook de native indianen stam  Shuswap een deel van hun dorpsleven lieten zien. De behoefte van deze cultuurbarbaren was hiermee weer wel even bevredigd. Ondertussen was het middaguur al gepasseerd en hadden wij nog een paar honderd kilometer voor de boeg. Aanvankelijk leek dit alles heel erg vlot te gaan. Het landschap was aantrekkelijk, maar werd ook allengs droger, nou zeg maar gerust dor. Alleen de velden die beregend waren staken met hun felgroene graskleur af in het landschap. Hoe verder we richting Whistler kwamen hoe groener het landschap werd maar ook hoe meer bergpassen er gereden moesten worden over vele winding roads en switch backs met een aantal hellingen van tussen de 10 en 15%, dit in tegenstelling tot in de Rocky Mountains. Veel stijgen en dalen dus! Opvallend dat we toch over een behoorlijk aantal bruggen moesten die geheel uit hout geconstrueerd waren.  Uiteindelijk kwamen we rond 17 uur aan in Whistler.

Als eerste een plaatsje gezocht op de River Side campground, de duurste camping tot nu toe maar daar staat tegenover dat kwalitatief alles op de camping van een hoog nivo is. Maar uiteindelijk is zo’n camping niet te vergelijken met een natuurcamping in een nationaal- of provinciaal park.

We zijn nog even boodschappen  gaan doen en naar het info-center geweest. Morgen willen we met de gondola en kabelbanen Mount Whistler en de Blackcomb mountain op, maar het lijkt er op dat vandaag voorlopig de laatste zonnige dag was, de voorspelling voor morgen ….. bewolkt en regenachtig.

Reacties

eric en emmy 15-09-2011 22:14 {{button-3663}}

met die schokdempers daar zal ons anja wel blij mee zijn.
en wat een mooie natuur zeg ik zou daar wel willen wonen.
breng maar een berenwelpje mee een speelkameraad voor jasco, die heeft vandaag even boos geweest op zijn papa maar niks gebeurd eric was erbij gelukkig want hij liet zich niet in een hoekje drummen door papa, zo vader zo zoon ale maak nog maar wat foto's ik volg ze bijna iedere dag
groetjes
ps die verjaardag die vieren we wel in de club he
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan