Genieten van mals gras.

Door Leon Broere - 17-09-2011 18:10

Na een half uurtje rijden kwamen we in Horse Shoe Bay aan, 9 uur ruim op tijd voor de Ferry die om 10.40 vertrekt. We hebben de “van” keurig in de aan ons aangewezen lane gezet en zijn nog even Horse Shoe Bay ingelopen om een ontbijtje te scoren. Daar kregen we via de ping het slechte nieuws dat Ome Ad, broer van moeder Fens, was overleden. Dus gelijk maar even met moeders gebeld.

Nadat we volgens voorschrift de gaskraan van de propaan hadden dichtgezet en verzegeld zijn we met de “van” aan boord gereden. Dit gaat allemaal heel gemoedelijk en op aanwijzing van het personeel van B.C. Ferries. Wij stonden letterlijk vooraan.  Aan boord van de Queen of Oak Bay, een boot van 139 meter lang, waar 1.500 passagiers en 362 auto’s op kunnen, zijn allerlei voorzieningen. Restaurants, bar, winkel, PC werkplekken, zonnede k , etc. dus de overtocht over de Strait of Georgia van ruim anderhalf uur zat er zo op. Vlak voor aankomst moeten we weer terug naar de “van”. In de “van” aangekomen werden een aantal honderden meters voor we aanmeerden de boegdeuren al geopend. Dat riep bij mij herinneringen op aan de Herald of Free Enterprise, waar in Zeebrugge naar ik meen, langs die geopende deuren zoveel water binnenkwam dat daardoor het schip in de haven kapseisde met desastreuze gevolgen.

 Vancouver Island, overigens een eiland  van 500 km lang en 100 km breed, dus een aantal keer groter dan Nederland, maar er wonen maar 750.000 mensen.  In Nanaimo aangekomen  hebben eerst even de dagelijkse boodschapjes gedaan en zijn we het havenplaatsje gaan bekijken.  Opvallend hier ,zijn de vele art galleries. Vervolgens richting Parksville gereden waar je bij het verlaten van Nanaimo het ene shopping center na het andere tegenkomt. Die zijn we allemaal maar voor bij gereden. We hebben een plekje gevonden op de Riverbend RV Resort.

In deze omgeving, waar het al langere tijd niet geregend heeft, wat het landschap ook een dor uiterlijk geeft,  hebben we nog even langs de kustlijn rondgereden. Hier staan ook de luxere huizen en bij een van die huizen stond een hert te genieten van het malse gras op een keurig beregend gazonnetje. Tegen de avond nog een wandeling gemaakt langs het strand van Rathtrevor Beach provincial Park.

Eerder op de dag ook al de plannen voor de komende dagen weer gemaakt en een boottocht geboekt op zondag of maandag, afhankelijk van het weer, om naar we hopen veel wildlife te spotten waaronder walvissen.  Verder staan er nog een aantal Nationale en Provinciale parken en leuke plaatsjes als Tofino, Ucluelet en Victoria op het programma. Kortom we hebben weer een aantal drukke en opwindende  dagen voor de boeg. We keep you informed!  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan