Ontvangst comité.

Door Leon Broere - A long time ago

Vandaag beloofde een drukke en opwindende dag te worden. Na ons vertrek uit Parksville zijn we als eerste naar Errington gereden enkele kilometers buiten Parksville in de richting van Ucluelet, het plaatsje waar we de komende dag of dagen door zullen brengen. Dat hangt af van de weersverwachting. Toddy van Archipelago wildlife cruise zou ons vanmiddag bellen of het zondag of maandag wordt. In Errington hebben we het Wildlife Recovery Center bezocht. In dit centrum worden alle zieke en gewonde dieren opgevangen en behandeld met als doelstelling ze weer in de vrije natuur los te laten. De opvang varieert van een kolibrie tot een beer. Dieren die niet meer vrijgelaten kunnen worden blijven de rest van hun leven daar opgevangen. Het center werkt vooral met vrijwilligers en haalt hun inkomstenvoor een groot deel uit entree en donaties. Wij waren de enige bezoekers maar vonden het desondanks erg boeiend!

Voor we verder gingen nog maar even met Go West gebeld om een extra pakketje van 500 kilometers bij te bestellen, want het aantal afgelegde kilometers is meer dan we vooraf begroot hadden. Dat is op zich geen probleem, dat wordt achteraf gewoon door Go West berekend. Iedere kilometer meer is $ 0,37. Een kilometer in een pakket kost $ 0,32. Maar je moet wel zeker zijn dat je ze ook rijdt, niet gereden kilometers worden niet verrekend.

De tweede bestemming vandaag was de farmers Market in Coombs, waar de geiten op het dak zouden staan. Nou wij hebben geen geit op het dak gezien. Bovendien had de farmers market meer weg van een zwarte markt. Voor ons veel te toeristisch.  Wij zijn snel  verder gegaan.

Indrukwekkend was onze volgende stop, Cathedral Grove in het MacMillan Provincial Park. Dit is een oerbos met enorme Red Cedar bomen. Bomen van 600 tot 800 jaar oud met een doorsnee van 4,5 meter en een stamomtrek van 9 meter. In dit bos hebben we een aantal korte trails gelopen. Wat een kanjers van bomen, die het vooral met zware storm moeilijk hebben om overeind te blijven. Op nieuwjaarsdag in 1997 zijn er tijdens een zware storm vele van deze woudreuzen gesneuveld, wat zelfs nu nog goed te zien is.

Daarna gingen we naar Port Alberni, een havenstadje waar grote zeeschepen kunnen komen via een diepe zuidelijke inlet. Veel boomstammen worden hier ook verwerkt in de plaatselijke (papier?) fabriek.

Hoe verder we richting onze bestemming kwamen hoe dunner de bevolkingsdichtheid en  verkeersdichtheid. Na een stop bij Sproat Lake Provincial Park zijn we via de smalle en slingerde Highway 4 aan de zuidkant van het eiland aangekomen. Nog snel  naar het Visitor Center voor de voor ons broodnodige informatie over trails en daarna aan de overkant nog een snel bezoek aan een demonstratie van houtsnijkunst door de lokale Nations. Mooi, maar het resultaat is voor ons onbetaalbaar.

In Ucluelet aangekomen, hadden we de gelijknamige camping snel gevonden. Op het moment dat we de camping opdraaiden belde ook Toddy.  De voorspelling voor zondag is redelijk weer maar een zware zeegang, ze had het over golven van 4 tot 5 meter. Dus de Wildlife tocht gaat niet door op zondag, het wordt maandag. Flexibel als we zijn passen we ons programma weer aan.

Op de camping gingen we op zoek naar een plaatsje en bij het plaatsje wat wij voor ogen hadden stond een ontvangst comité van een zestal herten, die zich ook nog eens op de gevoelige plaat vast lieten leggen. Dat was een ontvangst waar wij geen rekening mee gehouden hadden.

Het weer vandaag viel overigens reuze mee, bewolkt maar met flinke zonnige periodes en af en toe een spatje regen. Zo ook toen wij Ucluelet wilden gaan bekijken. We besloten wel de paraplu’s mee te nemen maar hebben die uiteindelijk toch niet nodig gehad. Na een uitstekende Fish and Chips bij Frankie’s Driftwood zijn we weer in ons “vannetje” beland waar we voor het slapen gaan dit verslag nog even gemaakt hebben. 

Reacties

Lia Brocken A long time ago

Hoi,

Geniet nog maar lekker van jullie laatste week.
Wat zijn die weken snel voorbij gegaan.
En wat een avonturen hebben jullie beleefd !

Een heel fijne week nog.

Groetjes,
Lia

tonny broere A long time ago

hallo dierenvrienden
leuk dat jullie al zoveel ge zien en beleefd hebben. noog maar een klein weekje en dan is het avontuur weer voorbij, geniet er nog maar van.
hier alles oke
gr moeder

Erik Jansen A long time ago

Zo Actieve vakantiegangers, moest even veel lees werk inhalen het inloggen ging wat anders!!!!! Leuke verhalen en mooie foto’s. Wat genieten jullie van een prachtig schoon natuur. Nog even dan mag ik ook weer van prachtig schoon natuur genieten!!!!! Veel plezier en geniet nog van jullie laatste dagen….. Groetjes Erik....

eric en emmy A long time ago

het word tijd dat jullie terug naar huis komen we missen jullie al, maar geniet zeker nog van die laatste dagen dat hebben jullie dubbel en dik verdiend

groetjes uit temse
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!