In ons geheugen geprent.

Door Leon Broere - 22-09-2011 02:32

De afgelopen nacht was niet een van de meest rustgevende die we hier in Canada hebben doorgebracht. De oorzaak daar van lag vooral bij onszelf. Veel wakker en vroeg op. Ja, waarom? Vandaag staat de wildlife cruise op het programma. Worden we zeeziek? Wat gaan we voor wildlife zien?  Een walvis? Dat allemaal zorgt voor een onrustig gevoel wat de nachtrust geen goed doet. Tijdens het ontbijt de pilletjes tegen de zeeziekte al ingenomen en vervolgens op pad.

Om  10 uur vetrok de boot, maar we moesten ons om 9.40 uur al melden.  We gingen aan boord van de “Raincoast maiden”, een bijna 18 meter lange boot die permanent bewoond wordt door de eigenaren Allen en Toddy. Als eerste kregen we een briefing over  veiligheid  en de spelregeltjes aan boord, wat te doen om zeeziekte  te voorkomen (zij boden ook pillen en speciale armbandjes aan), wat te doen als je zeeziek wordt, hoe de ter beschikking gestelde verrekijkers werken en een introductie rondje. We waren met een 20-tal passagiers afkomstig uit USA, Canada, Ierland, Engeland , Duitsland en Nederland. Dit alles werd door Allen en Toddy op ontspannen manier gebracht en dat zorgde gelijk voor een ontspannen sfeer aan boord. Als passagier had je volop de ruimte aan boord en je kon en mocht je ook overal begeven. Wij kozen voor een plekje voor op het dek, lekker met de neus in de wind.

Tijdens het varen werden we beurtelings door Allen en Toddy op de hoogte gehouden van hetgeen er te zien was en kregen we ook de nodige achtergrond informatie. Vragen werden beantwoord en er werd persoonlijk bij je geïnformeerd of alles wel okay was. De tocht verliep gedeeltelijk door en gebied met eilanden, The Broken Group Islands en voor een gedeelte in de open oceaan. We hadden de mazzel dat het wederom stralend weer was met relatief weinig wind, dus tussen die eilanden ging het er rustig aan toe. Op de open oceaan was dat een ander verhaal, golven van 3 tot 4 meter zorgden dat het bootje behoor tekeer ging. Stond je op het dek en hield je niet vast dan lag je prompt omver. Bovendien zorgde de oceaan bries voor koude, dus alle beschikbare kleding ging aan.  Wat ga je daar dan zoeken vragen jullie je misschien af? Nou ja wildlife. En dat hebben we gezien, een tiental bold eagles, diverse zeevogels, tientallen Californische zeeleeuwen, Stellar zeeleeuwen en zeehonden. Het was net alsof je je midden een natuurfilm bevond. En dan het absolute hoogtepunt, the grey whale, de grijze walvis, die zich op meters afstand liet zien, 3 tot 4 keer flink uitademde (de bekende fontein) om vervolgens weer voor minuten onder te duiken. Je ziet hem niet eens in z’n geheel, de grijze walvis laat ook z’n staart niet zien zoals de bultrug. Maar toch,  om zo’n kolossaal dier te zien in de oceaan is een moment wat moeilijk te beschrijven is maar wat zeker in ons geheugen geprent zal blijven. Kortom indrukwekkend! An once in a liftetime experience!

Op de boot hadden we nog een lunch, waarbij we nog even kennis maakten met onze tafelgenote, een krasse Amerikaanse dame van 72 uit New Mexico (zuiden van USA) die met haar RV even naar Canada was gekomen om een aantal weekjes vakantie te vieren. Jammer, was alleen dat ze mij eind 50 schatte!

Na deze boottocht van ruim 5 uur, zijn we eerst weer even boodschappen gaan doen en hebben we de camping nog een nachtje extra geboekt. Waar we ons welkoms comité ook weer aantroffen, de herten.

Om de beentjes nog even te strekken hebben we aan het eind van de middag nog een trail van een kleine 4 kilometer gelopen naar 2 stranden, maar wel  met  270 traptreden af om bij het strand te komen en dus  ook weer op om terug richting de parking te lopen. Daar hebben we (voorlopig) voor de laatste keer een blik geworpen op de Pacific. Op weg naar deze trail zagen we trouwens ook nog 2 herten.

De avond bracht alleen nog trekkende gezichtjes (verbrand) en kleine oogjes, samen met de geweldige indrukken en het vele wildlife, zorgden dat er  voor dat we vroeg in ons mandje lagen.   

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan