Een "buske".

Door Leon Broere - 22-09-2011 02:36

Eigenlijk is er over vaandag, dinsdag 20 september,  niet zo gek veel te vertellen.

Vandaag stond de trip van Ucluelet naar Victoria, een afstand van een kleine 300 kilometer op het programma of althans het belangrijkste deel hier van.

Na de benodigde nachtrust na de dag van gisteren zijn we op ons gemakkie opgestaan en tegen tienen van de camping vertrokken. We zijn eerst nog even naar de salmon hatchery gereden om te kijken of we toch nog een beer konden spotten. Daar aangekomen was er geen beer te zien. We besloten daar te ontbijten en af te wachten of er nog een beer zou komen. Net voordat we wilden vertrekken kwam er een flinke jongen aan stappen langs het meer. Hij kreeg ons echter in de gaten, haalde z’n neus een paar keer op in onze richting en voor we het wisten was hij al weer verdwenen. Maar hij telt wel en dit was de 8ste beer die we gespot hebben.

Onderweg hebben we nog een trail gelopen in het Qualicum Provincial Park en hebben daar de watervallen nog bekeken. Tegen de avond zijn we beland in Chemainus, wat bekend staat om z’n vele muurschilderingen. Hier hebben we en camping gezocht, genaamd Bold Eagle.

Het blijkt overigens ook dat ons “buske” zoals we onze “van” ondertussen noemen erg veel aandacht trekt. Volgens mij komt dat omdat het een Mercedes diesel is, een auto die je hier bijna niet ziet. Voor de kenners, er ligt een 2500 turbo motor in en het is een automaat met cruisecontrol. Overigens zit dit “buske” vol met apparatuur, waarvan we het overgrote deel nooit gebruiken. Maar ja, we hebben nu eenmaal een luxere uitvoering meegekregen dan we besteld hadden. Om jullie een idee te geven: we zijn natuurlijk blij met de diesel in plaats van benzine. In Canada is een liter diesel ongeveer even duur als benzine rond de $ 1,25 wat iets meer als een euro is, maar het verbruik op diesel is gunstiger, ik denk dat we ongeveer op 1:8,5 uit gaan komen. Daarnaast gebruiken we de keuken, gasstel, geiser, koelkast, diepvries en toilet dagelijks. De luifel hebben we ook regelmatig gebruikt maar de magnetron/oven, binnen- en buiten douche en radio maar een enkele keer. De kachel, airco, CD speler, schotel antenne, TV, DVD speler en aggregaat zijn door ons in het geheel niet gebruikt. Voor de veiligheid zit er nog een rook- en gas alarmmelder in. Als je goed rondkijkt is ook elk plaatsje in dit “buske” benut. 

Niet onbelangrijk is ook dat het “buske”prima bevalt. Het rijdt veel relaxer dan zo’n grote camper, kan en mag overal parkeren. Ja, voor ons is de keus voor de volgende keer zo gemaakt. Een “buske”!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan