USA voorbereidingen 30-8-2011

Door Jean & Loret - A long time ago

Hallo lezer,

Wij zijn Jean en Loret uit Geleen Zuid Limburg en we willen verslag doen van onze reis naar the States. Wij zijn reeds meerdere malen in Amerika geweest te weten, Florida, Californie, de Oostkust, New York, Washington, Miami, Orlando. Amerika is ons favoriete vakantieland.

Mijn zus is in 2009 met haar gezin maar de canyons in Californie geweest en na het zien van de prachtige foto's is bij ons weer gaan kriebelen om naar de states te gaan. In juni 2011 hebben we besloten om weer naar de US te gaan in maart 2012 en wel naar de canyons in Californie. We besluiten om met een camper te gaan. Dit hebben we reeds 2 keer eerder gedaan en het is erg leuk om te doen. We hebben rondreizen gemaakt met camper en auto maar in de canyons kiezen we voor de camper. Via informatie van mijn zus komen we terecht bij Tioga Tours. We orienteren ons welke route we willen gaan rijden en begin augustus vragen we een offerte aan bij Tioga. We hebben gebruik gemaakt van de route planner op hun site, erg handig. We maken gebruik van een vroegboek actie van Cruise America, 14 dagen huur en 14 dagen gratis. De camper die we kiezen is een C25.

Bij Cruise America hebben we al 2 keer eerder een camper gehuurd en dit is uitstekend bevallen. 

10 augustus vallen de papieren in de bus. Yes de reis naar the states is officieel geboekt. We ontvangen de nota en een mooi boekwerk met info over de camper en de campgrounds en we krijgen een kaart met KOA camping en kortingskaart.

Nu kunnen we beginnen met het zoeken van campgrounds waar we willen overnachten. De site van Tioga heeft vele tips en is zeer nuttig in het zoeken van de campgrounds.

In de afgelopen 2 weken zijn we druk met het zoeken op internet van de campgrounds en het plannen van de route in google maps. Via de ipad komen we een geweldige app tegen te weten AllStay Camp&RV, dit is een absolute must have app met alle RV campgrounds in amerika en hun in's en out's.

Het plannen van de reis en de campgrounds maakt dat je helemaal in de sfeer komt en je eigelijk gelijk wilt vertrekken. We kiezen voor een early bird boeking zodat het vervoer van en naar het verhuurstation geregeld is. We besluiten te vliegen vanuit Dusseldorf naar Los Angeles via London. Via Dusseldorf hebben we perfecte reistijden en we kunnen de auto in Dusseldorf parkeren op de luchthaven.

Aangezien we eerst een nacht moeten slapen in LA voor je de camper ontvangt hebben we een overnachting geboekt bij LAX via bookings.com.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!