San Francisco

Door Sandra Andrae - A long time ago

Hoi allemaal,

We hebben zojuist onze tweede volle (en zeer zonnige) dag in san Francisco afgesloten. Na onze aankomst zaterdag bij een nogal vaag hotel (schoon, maar de gordijnen vallen van de ramen en in de badkamer zit ook niet meer alles vast) hebben we snel wat gegeten en hebben verder op de kamer uitgerust.

De eerste dag begon bewolkt en regenachtig, wat op zich aardig passend was voor ons bezoek aan Alcatraz. Eerst hebben we heerlijke pancakes gegeten bij een diner en daarna richting de pier gelopen waar de tour naar Alcatraz vertrekt. De audio tour die je op het eiland krijgt is inderdaad zeer interessant. Toen we daarmee klaar waren begon het weer zich te verbeteren en kwam de zon zelfs te voorschijn. We hebben daarna dus gelijk tickets gekocht voor één van de vele hop on hop off tours en een rit over de Golden Gate Bridge gemaakt. Deze was helaas ondertussen alweer in de mist verdwenen, dus we hebben een paar spectaculaire mistfoto's gemaakt.

Vandaag begon heel wat beter met een strakblauwe hemel. Helaas begon deze ook vroeger, want de parkeersituatie hier is een ramp. Overal moet je betalen en dan is er ook nog een limiet aan hoe lang je er mag staan en wanneer je ergens niet mag staan omdat de straat wordt schoongemaakt. Het mag een wonder heten als wij hier zonder ticket weten weg te komen. vanochtend om 7 uur stond ik al bij de auto om deze van de ene naar de andere kant van de straat te verplaatsen (een uur te laat eigenlijk) en vervolgens weer om 9 uur om de meter te betalen. De rest van de dag hebben we de auto op een parkeerterrein geplaatst, waar je langer dan 4 uur mag staan. Helaas vervalt dat weer om 7 uur morgenochtend, dus driemaal raden wie dan weer half slapend op straat ronddwaalt.

Weer terug naar vanochtend. Eerst hebben we van een wasserette gebruik gemaakt om weer wat draagbare kleding te hebben en ondertussen wat ontbeten. Daarna weer richting de baai om heerlijk in het zonnetje de rest van San Francisco te verkennen. Het is een leuke stad met zeer aparte architectuur, waar ik zeer veel foto's van heb gemaakt. Lunch hebben we genoten op het dakterras van Macy's bij The Cheesecake Factory. Yum, maar we hebben geen van beiden onze cheesecake's op kunnen krijgen (heel machtig). De dag afgerond met een bezoek aan het Aquarium of the Bay en daarna terug naar het hotel. Morgen gaan we nog even de ' Most Crooked Street' af, voordat we richting Yosemite park vertrekken. Aangezien we daar in hotel Wawona geen tv en geen Internet hebben, horen jullie voorlopig even niet van ons. Mark is zich al mentaal aan het voorbereiden op het ontbreken van Internet, want hij heeft nog niet zonder gedaan tot nu toe.

Dat kan daar nog gezellig worden en jullie horen nog wel hoe het ons vergaan is in Yosemite National Park.

Groetjes,
sandra

Reacties

edwin wolbers A long time ago

Natuur en geen tv/internet.
Eindelijk echt rust op je vakantie ;-)

daddy A long time ago

Parkeren is in de grote steden een crime als het hotel geen voorzieningen heeft, tot nu toe hebben wij daar steeds geluk mee gehad. Alcatraz heeft ook op ons veel indruk gemaakt en de audiotour helemaal goed.
Mark komt wel aan zijn trekken met de pancakes en zonder twijfel gaat het vliegtuig terug straks vele pondjes zwaarder terug!
Maar voorlopig hebben jullie nog een leuke tijd om te gaan. Veel plezier in Yosemite park en we horen weer van jullie.

Dick en Marry A long time ago

We zijn zeer benieuwd hoe jullie het zal vergaan in Yosmite National Park. Wat een enorme hoeveelheid indrukken "slaan" jullie op! Letterlijk en figuurlijk want er wordt ook heerlijk gebuffeld! Ben het met Edwin eens:ff geen p.c.
Liefs tot horens.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!