Yosemite National Park

Door Sandra Andrae - A long time ago

Hallo iedereen,

We zitten nu lekker te relaxen in onze motel kamer in Lone Pine na een lange rit door Yosemite park en een mooie 'scenic route' naar Lone Pine. Morgen vertrekken we richting Death Valley, maar eerst nog even bijkomen van onze inspanningen in Yosemite.

We kwamen afgelopen dinsdag rond half vijf in de namiddag aan bij het Wawona Hotel in Yosemite en ik was in ieder geval blij verrast met de kwaliteit van de slaapkamer. Mark was niet helemaal happy met het ontbreken van airconditioning, maar door het sterke afkoelen in de avond bleek dit niet zo'n groot probleem te zijn.

We zijn na aankomst gelijk het (blijkbaar verwarmde) zwembad ingedoken en daarna hebben we heerlijk gegeten in het restaurant van het hotel. De volgende dag zijn we zeer ambitieus op pad gegaan om het '4 Mile Trail' te klimmen naar Glacier Point. Het eerste half uur probeerde ik nog Mark's tempo aan te houden, maar dacht dat ik zowat dood ging. Op mijn eigen wat langzamere tempo was het daarna redelijk te doen. We hebben er 3 uur over gedaan om na alleen maar klimmen de top tee bereiken. Het was wel de moeite waard, want wat een prachtige uitzichten, onderweg en aan de top! Na te hebben genoten van de lunch bij een prachtige view zijn we weer de zelfde route afgedaald en dat duurde nog 2 uur!

Vervolgens konden we de weg naar het hotel niet meer vinden. We reden niet op de Tomtom, want die heeft daar onvoldoende bereik, dus ik moest het doen met de Markmark. Het duurde even voor we doorhadden hoe de eenrichtingswegen werkten en gingen ondertussen eerst maar even bij Curry Village een pizza eten, want we zaten daar na een uur rijden nog steeds in de buurt! Uiteindelijk de weg bij een prachtige zonsondergang gevonden en heerlijk lang geslapen.

De volgende dag voelden we allebei spieren die we nog nooit hadden gevoeld en hebben het iets rustiger gedaan met een wandeling door de Mariposa Grove van Giant Sequioa's, de grootst organismen op aarde. We hebben drie uur door een prachtig bos gelopen, maar waren daarna klaar om weer bij het zwembad te relaxen. De laatste avond weer in het hotel gegeten en genoten van heerlijke gegrilde 'bison burgers'. Helaas iets te veel er van genoten, want ik had zeer last van mijn te volle maag. Mark had last van onrustige benen en dus hebben we allebei de afgelopen nacht niet veel geslapen. Dat moeten we vannacht maar in gaan halen om fris door Death Valley te rijden en te genieten van de prachtige woestijn.

Groetjes,
Sandra

Reacties

daddy A long time ago

Geeft toch wel een goed gevoel dat jullie niet van de honger om zullen komen, is ook bijna niet mogelijk met de ongelofelijke porties die opgediend worden. In Death Valley oppassen dat je bij het nemen van een foto niet van een bankje valt boven op een Tarantula (zoals Elly).
Verder zul je daar weinig tegenkomen.
En dan op naar Las Vegas: gok en shop-paradise. Vergeet niet bij Circus-circus je geluk te beproeven bij 'Kip in't pannetje'. En Mark, hier is de kans om je hele reis terug te verdienen of ......?
Veel plezier!

edwin A long time ago

de weg niet vinden in het park hahaha, best knap als er maar 2 wegen doorheen lopen :-)
Zou in death vally maar niet verdwalen ;-)

Lenie & Henri A long time ago

Leuk om jullie te volgen tijdens deze fantastische reis. Wij hopen dat alle verwachtingen tot dusver uit zijn gekomen. Nu nog het geweldige Las Vegas voor de boeg. En als ik Daddy nag aanvullen, probeer ook eens met de dartpijltjes naar een ballon te gooien. Als je daar niet kan winnen......
Eettip: de babyback ribs met Carolina Honey saus bij Tony Roma's (aan Sahara Ave)zijn een must!
Geniet van alles wat jullie nog voor de boeg hebben!!! We hopen de verhalen nog een live te horen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.