Eindelijk terug na vier dagen radiostilte

Door Peter Jacobs - A long time ago

Zo Daar zijn we dan eindelijk weer eens na vijf dagen radiostilte.

We zijn een beetje druk geweest en een beetje schrijfmoe maar nu weer helemaal up and running.
Na aankomst in Joshua Tree (de Camping) zoals eerder vermeld  in the middle of no-where
besloten we al snel daar niet langer dan een nacht te blijven ook al omdat we er zo’n beetje alleen stonden dus echt gezellig was het er niet , maar, wel lekker rustig. Dus de volgende dag de zwartwatertank(toilet) en de grijswatertank (douche en afwasbak) geleegd en toen toch maar afmars gehouden naar Joshua Tree park ondanks onze toch wel opkomende  nationaal park koorts (Teveel parken gezien). Ondanks dit was het toch weer een geweldig mooi park met de zeldzame (behalve dan in het park) Joshua Tree maar eigenlijkzeker net zo mooi de masieven van graniet wat volgens mij weer aanduid dat dit zeer oude bergen zijn. En een valley die je zou kunnen herkennen uit westerns welke gingen over veedieven die het gestolen vee dan even moesten verbergen op een verscholen en goed te verdedigen plek.nadat we daar de nodige foto’s geschoten hadden de weg naar Corona voortgezet waar we voor de laatste 2 nachten een motel besproken hadden omdat we de RV van binnen schoon moesten opleveren en omdat we wel weer eens in een douche en bed met wat ruimte wilden douchen en liggen. Verder hebben we daar niet veel gedaan buiten dan eindelijk eens een lekker restaurantje pikken met een overheerlijke Amerikaanse steak!!!! Hierna op de Donderdag de RV ingeleverd . De maatschappij was erg blij met Maureen want ze had hem werkelijk spik en span afgeleverd (hij kon na de wasstraat(buitenzijde wassen) zo weer de verhuur in. Nadat we de teveel gereden kilometers hadden afgerekend en alle admin hadden afgehandeld werden we weer naar het vliegveld gebracht waar de Chrysler Sebring Cabrio alweer op ons stond te wachten om te worden uitgelaten voor de laatste week.

We hebben in deze 3 weken, 5134 kilometer gereden en 341 gallon= 1289 liter  benzine verreden, dat betekend dus gemiddeld 1: 4

 

 We verblijven nu bij Roy en Tess(Roy is een neef van Maureen) en die wonen geweldig daar in Thousend Oaks, lekker zwembad, lekkere spa,  ach eigenlijk alles lekker.

Vrijdag zijn we een dagje naar Universal Studio’s geweest dit is een soort thema park over de filmindustrie en dat is dan op het terrein van de werkelijke studio’s waar we dus ook een rondje studio’s gedaan hebben (geen enkele bekende Nederlander gezien hoor!!!)(trouwens uberhaubt geen bekenden)maar dat maakt niet uit, na een dag allerlij verschillende voorstellingenaflopen en zo’n 200 dollar armer (alleen de intree was al 80 dollar per persoon)  maar al met al je moet het gezien hebben. Op de Zaterdag door Roy meegenomen op tour door de omgeving zoals daar is Down Town LA, de Sterrenwacht ( niet een wacht voor filmstereen of de sterren op de “walk off fame maar gewoon die dingen die aan de hemel hangen) daar de mooie foto’s met Hollywood op de achtergrond en James(Dean)en Maureen op de voorgrond. Van hieruit weer doorgereden naar Beverly Hills en via Rodeodrive en “the Chinese theater”(van de Oscar uitreikingen) Door naar Hollywood en Venice Beach en daar een lekkere en leuke wandeling over de boulevard gemaakt. Daarna nog even met de Auto de Santa Monica Pier op en toen was de dag weer vol (erg veel indrukken en Foto’s)

En toen was het alweer zondag en deze stond in het teken van bootje varen op het meerRoy heeft een leuke speedboot en daarmee zijn we naar het meer (een uurtje verderop) gereden de boot te water en maar lekker varen gelukkig was het ding voorzien van een bikinitop(dakje) anders verbrand je levend , maar ook zo’n bandje, waar je dan op kan liggen en dan met zo’n 50 kilometer p/u over het water getrokken worden(hartstikke leuk)

Nadat ik mezelf een beetje heb laten rondtrekken was Maureen aan de beurt die dus samen met mij in de band ging (had ik nooit verwacht) een heerlijke dag  op het meer met een lekker lunch-je en een beetje varen.
‘sAvonds nog gedineerd met de Familie was weer erg leuk en gezellig volgens mij kwamen we om half twaalf van tafel.

Vandaag was een rustig dagje voor mij en Maureen, de familie moest werkenen wij hebben nog wat skype gesprekjes gehad en vanmiddag ging Maureen Shoppen en ik ging het Paard uitlaten, was wel leuk, toen we uit de bergen terug kwamen en langs de straten liepen Was Sara (het paard) zo blij als een klein kind in een snoepwinkel zoveel lekker sappig gras overal om haar heen.

Zo we zijn weer een beetje bij  en jullie dus ook  toto morgen of later!!!!!!

Greetz!!!    

Reacties

Elly Lindhout A long time ago

Wat een geweldige rondreis en een mooie foto's zeg. Wel fijn de laatste week nog relaxen zoals ik lees en op de foto's zie. Geniet er nog maar even van.....Hiet gaat alles zijn gangetje, geen bijzonderheden....

Groetjes,

Elly

Grace Bonte A long time ago

Hello young lovers,
Wat zagen jullie er geweldig uit in the blue laguna.wij hebben de prachtige foto's bewonderd, en ook de fam.Roy en Tess weer gezien.Geniet van jullie laatste vakantie week.
Hartelijk dank voor al jullie mooie, en prachtige verslagen.
Wij hebben ervan genoten hoor!!
Alvast een goede reis gewenst, en een behouden aankomst in Nederland.
Liefs, van Mama,Chris en Grace
ps.Vele groetjes,aan de fam.van ons allen.

Angelique A long time ago

Wat een leuke verslagen en foto's, ik hoop met mijn kids ook nog een keer zo'n geweldige reis te kunnen maken!

ingrid van esdonk A long time ago

hai luitjes,
Bedankt voor alle mooie verhalen en foto`s. Welkom terug in Nederland, wat valt dat weer tegen he. Wij gaan jullie reis vanaf 9 okt een stukje over doen. We spreken elkaar nog wel.
Groetjes, Leo en Ingrid
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!