Nous sommes dans 'l Montreal

Door Janet en Ageeth september 2011 - A long time ago

Hallo volgers!

Tioga Tours heeft deze service uitgebreid, omdat wij daar de vorige keer om gevraagd hebben. Is dat geen goede service? Wij hadden namelijk veel meer ruimte voor fotoos nodig dan beschikbaar en we willden ook graag jullie reacties bij onze berichtjes zien.Dat is allemaal gelukt in de afgelopen 2 jaren, zoals jullie nu kunnen zien!

We hebben vanaf het moment dat we elkaar ontmoeten op het station in Zwollywood onze dagelijkse beslommeringen los gelaten. Ouderwets kletsen, lachen en genieten. Dat is wat we deze reis ook weer gaan doen. En dat iedereen hier Frans spreekt, doet daar niets aan af!

Montreal is een prachtige stad, met veel oud en nieuw gemixed. Veel oude gebouwen in Oud Montreal en tussendoor ook skyscrapers. Niet storend, wel bizonder!

Om half tien vertrokken we vandaag uit ons 5* Fairmont Hotel. Richting het oude centrum eerst.We ontdekten al gauw onderweg, dat de stad ondergronds vrijwel evenveel heeft te bieden als in de buitenlucht. Onvoorstelbaar!
We blijken vanuit ons hotel via de trap naar beneden naar de sporen te kunnen lopen, om daar een trein te nemen. Naar Quebec city bijvoorbeeld.

Via China Town lopen we in onze zomerse outfit richting het oude centrum.Langzaam vernaderd de omgeving in een soort van fusie tussen Londen en Parijs. Elk moment verwacht je mensen in kostuums tegen te komen. Prachtig! Die mensen zien we niet, wel groepsfietsen, paardenkoetsen en londonse sightseeingbussen. Met een opgeleide reisleidster, hebben wij alleen een plattegrond en een boek  nodig natuurlijk!

Ach het is een feest van herkenning. Vriendelijke behulpzame mensen, Tim Hortons coffee and tea with a cookie.In de parken zien we veel daklozen die er lang uitslapen, het was blijkbaar een zware nacht......

Ongelovelijk artistique is deze stad. Zowel in het oude als in het nieuwe zien we veel kunst en handwerk. Niet echt betaalbaar ook, maar wel mooi om naar te kijken en om er ideeën op te doen (kunnen we zelf ook wel maken....)

De basilique de Notre Dame stond op ons lijstje om te bezichtigen, maar helaas trouwt heel Montreal daar op zaterdagmiddag. De bruidsparen liepen de hele middag al door alle straten en over pleinen en op de boulevard......we hadden het dus kunnen weten. Nah ja, wie weet gaan we avanvond naar de lichtshow in de Basilique. Big business, want dat is voor dubbele entree!

 De kop is eraf! Mocht je iets specifieks willen weten , laat dan een berichtje voor ons achter. Fijne zondag gewenst en tot mailens.

 

 

 

Reacties

Riëtte A long time ago

Bonjour!

Ca va?
Is het frans nou anders dan in Frankrijk of valt het mee?
Ik hoop dat jullie genieten en nog veel foto's maken (voor mijn project natuurlijk ;))
Liefs

Wim A long time ago

Je ega zit vast te springen om uitbreiding van je voorraad artistieke roerende goederen..... Have fun! Bon voyage.

Grietje A long time ago

He dames, hebben jullie Jan toch meegenomen. (zie foto China Town ;-))

Janet en Ageeth september 2011 A long time ago

Riet: hahaha, is het frans hier anders dan in frankrijk? Uhm.....ja, het klinkt alsof het verder van huis is en ze spreken er ook engels naast, dat doen de chauvinisten niet!

Wim: ja dat denk ik ook, daarom koop ik het straks wel in USA als hij er bij is. Dan kan hij het zelf dragen ;-)

Grietje: we dachten het zo goed te verbergen. Maar Jan's dubbelganger bood uitkomst!

Henk Zwiep A long time ago

Kiek nie zo bliede ...

Beatrice A long time ago

Ik volg je hoor
Geniet ervan.

joanna A long time ago

Ik benijd jullie!

mamme Rieka A long time ago

Ik zit hier bij Alie jullie verslagen te lezen en de foto's te bekijken. Ik vind het fantastisch om zo een beetje mee te kijken en te beleven.
Ik wens jullie nog heel veel plezier. Dikke tuut, Mamme
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!