Quebec City

Door Janet en Ageeth september 2011 - A long time ago

Hallo trouwe volgers....,

Vandaag hebben we de trein genomen naar Quebec City. Vanaf Montreal is dit ongeveer 3,5 uur met de trein. Op het station in Montreal werden we ontvangen door mensen van de treinmaatschappij, ze helpen je met alles. Je kunt zelf nog je koffie vasthouden, maar zelfs dat willen ze voor je doen. De trein rijdt ook nog eens op tijd. Dus we hebben al gevraagd of ze onze mensen van de NS niet even een cursus kunnen komen geven. Maar goed dat even ter zijde. We kwamen na een mooie en afwisselende treinreis aan in Quebec City.


Ons hotels (Manoir Victoria) lag op een keine 10 minuten lopen vanaf het station, De weg liep alleen stijl omhoog en dat was even een tegenvaller. Daarom voor een paar dollar de taxi genomen. We zijn tenslotte met vakantie. Na ingechekd te hebben zijn we de stad in gegaan. Wat een super gezellige stad is dit. In het oude gedeelte, waar helemaal een oude stadsmuur omheen zit, zijn allemaal kleine straatjes met tal van pubs, restaurants en winkeltjes. Tussendoor zijn er tal van bijzondere en interesante gebouwen. Het ligt allemaal dicht bij elkaar en daarom is het prima om alles lopend te ontdekken. Het weer was super en we hebben dan ook heerlijk rond gelopen. Bij de haven hebben we lekker een ijsje gegegeten en genoten van al het moois.

Vanavond hebben we lekker gegeten en daarna nog een wandeling gemaakt. Want 's avonds zijn de gebouwen allemaal prachtig verlicht. Quebec City is echt een aanrader om te bezoeken! Morgen staat de Citadel op het programma en willen we met de ferry naar de overkant om zo de "skyline"van Quebec City te zien. Ook gaan we het "nieuwe centrum" bezoeken. Dit ligt hier om de hoek.

Groetjes Ageeth & Janet

 

Reacties

Janet en Ageeth september 2011 A long time ago

Helaas doet het foto programmaatje het niet. Even geduld dus, voor jullie zien, hoe bruin we vandaag geworden zijn

Alie A long time ago

Geen foto, geen reactie

harm A long time ago

veel plezier gr

Alie A long time ago

Leuk die fotoos... Belofte maakt schuld.. Dus reactie! Tis hier hoogzomer! Heerlijk vakantieweer! Ben jaloers en wil dat ook zien met eigen ogen!!
Gr. Alie

inge A long time ago

jullie hebben mooi weer zo te zien ,nu hier ook heerlijk weer en dat blijft de komende tijd ook nog.
geniet de vakantie, hier is alles oke.gr van hier
tot een volgende keer.

lammie A long time ago

Hej.. Dames,

Mooi om zo mee te kunnen lezen/ reizen. Wat zien jullie veel en wat is het een andere wereld, zo groots en uitgestrekt.
geniet ervan en fijn dat jullie dit delen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!