Qhosts in Quebec

Door Janet en Ageeth september 2011 - A long time ago

Hallo trouwe volgers,

Hier zijn we weer, gisteren heeft Ageeth 2 pogingen gedaan om een vehaal te posten maar helaas ging het beide keren mis. Daarom nu onze belevenissen van de afgelopen 2 dagen.

Janet heeft een nieuwe liefde, Quebec City. Het heeft straten met namen al St. Anne en St. jean. De criminaliteit is net zo laag als in Disney Land en St. Jansklooster en bovendien mag ze er haar eigen straf bepalen voor de misdaden die ze beging. Er was een druk schema voor deze dag.

Deze dag begon allereerst met warme gevoelens. Nadat Erwin gisteravond belde kon Ageeth lekker slapen. En vanmorgen verblijdde Jan & Anne Janet met een bezoekje via skype. Want doorgewinterde globetrtotters wij ook zijn, zonder deze back up zouden we nergens zijn. heart

Terug naar de dag: Shoppen in de Laurier Shoppingmall, de oversteek met de ferry naar Levis en tenslotte de Ghost Tour. Uit de folders is gebleken dat we met een gratis busje naar de shoppingsmall mochten, je snapt het al dat konden wij niet aan onze neus voorbij laten gaan. Verheugend nieuws is daarnaast misschien, dat we vooral meer tijd op een terrasje hebben gezeten in de winkels. Zoveel mensen om te zien en te bespreken.
Terug in het oude Quebec wandelden wij  naar de lift als volleerde klimgeiten,. We namen de funical naar beneden (soort skilift). Vervolgens vertrokken we met de Ferry naar Levis. Niet voor de broeken maar omdat we vanaf daar de skyline van Quebec konden zien. Een leuk boottochtje over de St. Lauwrence Rivier. Na terugkomst zijn we omhoog geklommen terug naar het centrum. Een hele klim, maar inmiddels niet meer bizonder  voor ons. Als we hadden geweten wat de avond ons te wachten stond hadden we vast andere keuzes gemaakt.
Want vanavond hebben we geheel geinspireed op de "Geesten uit Blokzijl" een Ghost tour door de stad gemaakt. De plaatselijke beul uit 1700 was onze Geest. Hij praatte iets te veel over zichzelf en zijn geschiednis van New France, maar heeft ons veel moois in Quebec laten zien. Daarna moe maar zeer voldaan terug naar het hotel, met gekrompen kuitspieren.

 

Reacties

Henk A long time ago

Wat een geruststellend gevoel dat jullie genoeg tijd hebben om terrasjes te bezetten
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!