Kilometervreten

Door Janet en Ageeth september 2011 - A long time ago

Hallo allemaal,

Na de steden Montreal en Quebec City onveilig te hebben gemaakt zijn we vandaag met de auto op pad gegaan. Vanmorgen hebben we onze stoere witte bolide opgehaald bij de luchthaven. We hebben het allernieuwste model Ford Focus meegekregen.Onze koffers pasten er precies in, heerlijke wagen voor 2 personen met elk een koffer. Wel een beetje heimwee naar onze camper......

Vandaag was ons reisdoel Rimouski, dit ligt op zo'n 350 kilometer vanaf Quebec City. De weg er naar toe gaat langs de St. Lawrence rivier door romantische en idilysche dorpjes. Echt wat voor ons dus. Maar voordat het zo ver was hebben we eerst een stop gemaakt bij Tim Horton. Wie wordt er niet blij van. Hier hebben we even lekker een bakkie koffie en thee gedronken met een broodje erbij.

bijna wakker.....

 

Daarna gingen we dan echt op pad, naar een uurtje waren we de drukte van de stad uit en konden we genieten van mooie uitzichten, prachtige kleuren, idilische (of zo iets) huizen en kerken. In elk dorpje staat precies het zelfde kerkje,met een zilverkleurig torentje, dat was wel bijzonder.
Onderweg hebben we verschillende stops gemaakt en genoten van al het moois. Rond lunchtijd zijn we gestopt bij een mooie supermarkt, hier even een broodje gegeten in de zon. Want wij hebben ook mooi weer!!! Toen even bij Canadian Tire naar binnen geweest, want Jan was weer toe aan een nieuwe tas.

Daarna weer terug op de weg om kilometers te maken. Onderweg nog een korte stop bij Bic NP. Mooi park aan de kust vlakbij Rimouski. Rond half 5 kwamen we aan bij ons hotel. Deze ligt aan de boulevard en we hebben uitzicht op de rivier.
We blijven hier een nacht, morgen gaan we weer verder. Een Wall Mart hebben we inmiddels al gezien, dus nu op "jacht" naar de walvis. We moeten eerlijk zeggen dat we nu al weer zo veel moois hebben gezien dat we er vrede mee hebben als we de whale niet zien. Maar we houden wel hoop.

zomaar onderweg

Tot morgen!

Groetjes Ageeth en Janet

Reacties

Alie A long time ago

Hè meiden wat een activiteit om elke keer een verslag te maken! Maar het blijft leuk mee te reizen! Reactie van ma gezien? (2e dag)
Groeten uit Nijeveen!!

Margreet A long time ago

Heerlijk om elke morgen even te kijken hoe het met jullie is ,volgens mij genieten jullie weer volop van jullie reisje groetjes

Hendriët A long time ago

Hoi Hoi,

Wat fijn te lezen dat jullie het naar je zin hebben en wat is het daar prachtig!!!! Ik lees elke dag jullie geweldige verhalen, super!!
Heel veel plezier nog en geniet ervan.

Groetjes Johan,Hendriët Isa en Tim

Loes A long time ago

Hoi dames,

Zo te lezen vermaken jullie je prima. Een ford rijd prima heb ik ervaren! (haha) Leg eens uit wat er met die walvis is? Gaan jullie op zee en dan een walvis spotten? te hopen dat er niet veel wind is dan maar?

Riëtte A long time ago

Hallo!

Beetje late reactie vanuit hier maar wat leuk om te lezen waar jullie nu weer zijn!
Als ik het goed heb zijn jullie toch onderweg na Tadoussac? Tijdens een zeer informatieve stage periode heb ik eens gehoord dat je daar erg grote kans heb om een walvis te spotten, hoop dat jullie doel van de reis gehaald word!
Geniet er van en ik hoop dat we snel weer een stukje kunnen lezen!
Liefs
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!