A dream came true

Door Janet en Ageeth september 2011 - A long time ago

Hallo lieve kijkbuiskinderen,

 

Het is alweer een tijdje geleden, maar we gaan natuurlijk eerst ,zoals beloofd, de dag van gisteren beschrijven! Na een overnachting in Rimouski, zijn we op weg gegaan naar "drie pistoletjes"  (trois pistolets) om er de ferry te nemen naar de overzijde.Voordat we dat gingen doen, hebben we BIC National Parc bezocht. Dit is een vrij klein park, je kunt er meteen parkeren en dan wandelen of fietsen. Tijdens onze wandeling zagen we helaas geen zeehonden, waarschijnlijk omdat het eb was. We zullen het niet weten!

Wat ons even van het hart moet, is dat we franstaligen hier erg slecht hun engelse taal kennen, da's een beetje jammer voor de touristen en zegt waarschijnlijk ook iets over de aantallen touristen die van buitenaf komen.

Maar goed, na onze zoveelste oefening van de kuitspieren op naar de ferry naar de overkant. Na nog geen half uurtje kwamen we de zeehonden tegen, ze zwommen nu pas richting BIC, geen wonder dat we ze toen niet zagen!

Onze reisleidster had ons een hotel geboekt in Tadoussac, die door alle testen gekomen was. Er bleken enkele puntjes iets anders te zijn dan verwacht. Zo bleek het hotel ongeveer 45 minuten vanaf Tadoussac te liggen......Mét uitzicht op de Saint Laurant, dat dan weer wel. Het Motel valt verder in de classificatie shabby motel. Met brandgaatjes in de dekens en het rook er alsof het rookverbod pas dit seizoen was in gegaan. Gelukkig bleek er wel een uitzichtpunt op 20 minuten rijden, waar we WALVISSEN op 50 meter afstand zouden kunnen zien. EN DAT IS GELUKT!

Binnen de 5 minuten zagen we een zwarte walvis een kwartier lang af en aan boven komen. Mogelijk hebben we wederom geen goede foto, maar we dragen het beeld nu de rest van ons leven mee! (emo mail mensen!)

We hebben nog pizza gegeten in Tadoussac, waar veel hotels zijn, en toen lekker naar onze bedjes in ons hotel, wat nog even rijden was!

 

Love from us to you

 

Reacties

Saskia A long time ago

YEAH! Eindelijk een walvis gespot dus! Missie geslaagd! Fijne reis nog verder!

Rianne A long time ago

Nu ik nog volgende week! Ben erg benieuwd of ik er ook 1 mag gaan zien. Nog veel plezier en een goede reis verder dames!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!