Little New York

Door Janet en Ageeth september 2011 - A long time ago

Dag lieve mensen,

Voor de volgers van Janet een laatste verhaaltje, want dit wordt onze laatste nacht samen (snif). Dus hebben we het er vandaag goed van genomen.

Vandaag een redelijke autorit, vanaf Kingston. Goed voorbereid door Janet. Dus reed zijn het grootste deel van de rit. Waardoor Ageeth halverwege opmerkte, dat we de afslag passeerden, waar zij vroeger wel eens een kerstkaart naar stuurden, vanuit haar ouderlijk huis. B. De Lange, Prescot Ontario.
Nee, geen tussenstop met koffie kaas en drop, want het echtpaar in kwestie is verhuisd naar een seniorenresort.
Het gebied waardoor we rijden houdt een beetje het midden tussen de veluwe en drenthe, veel groen, een soort van heide (wat hoger) en wat heuvelachtig. Weinig speciale atracties in dit gebied. Vandaar toch nog een tussenstopje in Oshawa, om er naar de W***** te gaan.

En daarna storten we ons in het verkeer naar Toronto. Downtown natuurlijk, voor minder doen we het niet. Amsterdam heeft dan zijn A10, maar Toronto, met zijn skyline en massale hoeveelheden autowegen is toch echt een wereldstad. En vrijwel overal gewoon rijden we gemiddeld 100 kilometer per uur. En met uitzicht op de CN tower. Al zag Ageeth (die reed) die een stuk eerder dan Janet die navigeerde!

Gedecideerd leidde Janet ons in 1 keer de goede exit af. Een paar afslagen later bij een parkeergarage tegenover de Ritz-Carlton blijkt Alamo te zitten. 1631 kilometer stond er op de teller!
De taxichauffeur vertelde ons onderweg naar het hotel, dat het centrum deels afgesloten is (Yongstreet, de Kalverstraat van Toronto) vanwege een kunst evenement,24 uur lang. ZItten wij even op rozen.

Na een chill-momentje op de hotelkamer van de Holiday inn Express zijn we met een plattegrond de stad gaan verkennen.Langs de CN tower en weer een enorm Fairmonthotel, een stadion en nog veel meer enorme gebouwen.


Koud was het er!
Op weg naar chinatown ontdekten we een nagelstudio. We konden de verleiding natuurlijk niet weerstaan. Een french manicure met long-lasting nailpolish, heerlijk!

En nu, na een afscheids etentje in de stad (het viel niet mee om iets anders te vinden dan Fast Food!) liggen we wat te lezen en dit afscheidsberichtje te schrijven.
Morgen is de grote wisseldag, Janet vliegt weg en Erwin vliegt in.
 

Bedankt voor jullie belangstelling en reacties, en wie weet tot een andere keer.

Liefs, Janet en Ageeth

Reacties

Renate A long time ago

Leuk om te lezen hoe leuk jullie het hebben. Voor Janet jammer dat je weer naar huis moet maar man en kind wachten vast met smart op je! En Ageeth nog een hele fijne verdere vakantie met Erwin maar dat gaat vast goed komen.

Groetjes Renate

Janet A long time ago

Hallo Erwin & Ageeth,
Ik ben inmiddels thuis en zit aan de keukentafel met Anne. Heel veel plezier de komende weken, geniet ervan! Ik ben zeer benieuwd naar jullie avonturen!

Fredrike A long time ago

Nog een prettige vakantie met jullie beiden.

Groetjes fredrike

joanna A long time ago

Wat stoer zijn jullie toch .Ik heb nog heel wat te leren, dames! geweldig zoals jullie dat doen.
Erwin en Ageeth, veel plezier daar ver weg.Eens even iets anders dan werken! Joanna

Henk A long time ago

Jeetje ... twee Cruella's ...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!