Tornado warning

Door Janet en Ageeth september 2011 - A long time ago

Hi there folks,

 

Vanmorgen bij het ontwaken werd al snel besloten, dat we alsnog doorrijden naar Virginia beach. Door de great meadows (lijkt inderdaad op één groot gazon) en vlak naast washington (daar gaan we later ook nog even heen) rijden we via de 66 naar het zuiden. Het voelt al gauw steeds wat warmer, en de laaghangende bewolking wordt zo nu en dan verruilt voor een paar zonnestraaltjes.

In de buurt van Norfolk breekt de hemel opeens open......helaas meteen gevolgd door een paar fikse regenbuien. De pret is compleet, als we de tunnel uitkomen, Virginia Beach op de borden staat en uit onze radio een onheilspellend geluid komt.... Een monotone mannenstem begint te praten en in het scherm staat:tornado watching!! Ja hoor, tuurlijk, dat ook nog! Nah ja, Virginia beach wordt niet genoemd, toch een klein lichtpuntje. We rijden lekker door en nadat het benzinelampje al een tijdje brandde vinden we net op tijd een benzinepomp. Op de hoek van onze camping blijkt al gauw. We zitten op 2 mijl van het strand en zijn omringd door allerlei marinebases en andere overheids dingen.

Nadat we onze plek gezien hebben en ingechecked zijn, rijden we nog even naar het strand. Onderweg een nieuwe boodschap: over 35 minuten severe thunderstorms met kans op tornado IN VIRGINIA BEACH!
Na een kwartierje wandelen op het strand zien we de wolken samenpakken en dus besluiten we maar weer naar de camping te gaan. De lucht kleurt helemaal geel en het begint te onweren. De deur maar open, want het is echt warm!Gelukkig komen ook hier voorspellingen niet precies uit, de bui waait over. Wat rest zijn de oefenvluchten van helicopters en straaljagers.

Morgen gaan we het hier echt eens bekijken .

CU!

Reacties

Henk A long time ago

Jullie hebben echt mazzel met het weer ... ik ga morgen lekker gezellig naar Nordhorn ... de zon schijnt

Janet A long time ago

Avontuutlijk is het wel!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!