De laatste camperdagen

Door Janet en Ageeth september 2011 - A long time ago

Hoi volgers van onze laatste America avonturen,

 

Tja, we hebben weer wat in de wildernis gezeten de afgelopen paar dagen. Ter afsluiting vandaag een camping in Florida, maar dan in de staat New York, nog een uurtje van onze drop off plek in Tappan NY.

 

Zaterdag hebben we, na wat "detouren" in de buurt, het America Marine Museum bezichtigd.Indrukwekkend hoor, al die technische ontwikkelingen die vooral in en om Norfolk (nabij Virginia Beach) ontwikkelt zijn. Natuurlijk ook een schip uit de holandse vloot(de halve Maen) en de Amsterdam-America Stoomlijn. De grote vaart blijft Erwin trekken, na zijn zeevaartschool-periode. Gelukkig blijft het bij kijken!wink

Even kijken, waar waren we: o ja, we gaan weer riching Front Royal, vanaf Virginia Beach. We ovenachten er een uurtje vanaf, omdat het iets te ver is om nog voor donker te rijden. We hebben namelijk in een krantje gezien dat er zaterdag en zondag bij Front Royal (middletown) de gevechten tussen de boeren en het leger in achtinehonderzoveel nagespeeld worden, met meer dan 1000 spelers! hahaha, dat kunnen alleen de Americanen verzinnen. Een soort van North & South van vroeger, maar dan live! In een valley, die Cedar Valley genoemd wordt. En wonder boven wonder: het witte huis dat er staat, stond er toen ook al. Mannen en vrouwen in geheel gepaste kledij vechten er het spel van vroeger na. Je moet het ze nageven, ze naderden elkaar echt behoorlijk nabij eer ze begonnen te schieten, die boeren dachten: dood of de gladiolen. Het werd dood en gladiolen, maar dat mag de pret niet drukken,, Elk jaar het derde weekend van oktober spelen ze dit gevecht na!

Daarna hebben we nog even tijd om naar de attractie van Virginia te gaan: het Shenadoah parc. We doen 30 miles van dit parc, omdat we eigenlijk wel genoeg bomen, bergen en bos gezien hebben, Er staan overal indiers om zichzelf met rode bladeren en bomen te laten fotograveren, Alsof ze die nog nooit gezien hebben, vrij sneu.

Nou goed, wij willen maandag naar Washington DC even een borrel bij de Obama's doen, dus rijden we alvast wat die kant op. Hoera, heel Washington was in Virginia geweest :lekker weer eens in de file richting de stad.

Vanaf de camping in de bush krijgen we standaard vooraf geprinte papieren mee, met een route beschrijving naar Vienna station om er de metro te nemen naar het centrum. Handig, alleen raken we de camper er pas na enkele milen kwijt bij een grote school.Ongelofelijk, eindelijk een stad in de States, waar nog authentieke gebouwen staan. De mirrorpond is even op de schop, maar voor de rest is het indrukwekkend. De Obama's gaven een borrel in de tuin,rijen voor de hekken met stijlvol geklede mensen. De kaartjes waren helaas op, dus wij mochten op afstand getuigen zijn van het feestje. We hebben ook nog de plek gespot waarvan af de dakbeelden voor de journaals gemaakt worden. Het is heerlijk weer in Washington. Echt een cadeautje!

Alle highlights lopend doen blijkt een ambitieuze wandeling, maar we hebben het gered. We waren wel heel erg blij dat de beentjes omhoog konden na een donkere rit naar een boscamping waar iedereen al verdwenen was. Vlakbij een toiletgebouw de camper neergezet dus maar! Zo'n camping, die Janet en Ageeth samen niet gekozen zouden hebben.....Bij vertrek bleek ook nog dat er black bears in het bos rondlopen. Fijn dat we al geslapen en gedouched hadden, toen we die borden zagen!

En nu de laatste camperavond, dus doen we al onze routines nog één keertje, voordat we morgen naar the big apple vertrekken. Daar zijn we totdat we zaterdag op het vliegtuig stappen.We nemen maar aan, dat ons Hotel op West Broadway (het Cosmopolitan) ook een gratis Wiefie zal hebben . Tot gauw!

Groetjes, Erwin en Ageeth

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!