Been there, done that

Door Janet en Ageeth september 2011 - A long time ago

New York New York,

 

Wauw, wat een stad. We zitten zoals gezegd in lower Manhattan, in een buurt die w.s. 10 jaar geleden helemaal in de as van de word trade center lag. Het is natuurlijk schoongemaakt en zo zitten we nu dus een paar blokken van de Memorial Site. Daar zijn we gisteren geweest. Indrukwekkend om dit in levende lijfe te zien. De hoeveelheid namen is ongelovelijk......

Vooraf wat rondgewandeld en een fatsoenlijke camera gescoord, ee soortgelijke als die van Janet die we te leen hebben deze weken. Het is gelukkig droog en redelijk lekker weer. 's Avonds wat rondgewandeld in China Town en wat gegeten in Little Italie. Het is eigenlijk nergens rustig of stil, overl zijn auto's sirenes op de achtergrond en mensen.

Dan nemen we de metro richting 33th, naar de Empire State Building. Het vuurwerk van oud en nieuw verbleekt bij dit uitzicht. Prachtig: lichtjes, straten en skyscrapers zover het oog reikt. En een donker vierkant blok, wat hoogstwaarschijnlijk het Central Parc zal zijn. Weer een enorme overmacht aan beveiliging. Eén van de medewerkers verteld ons, dat er gemiddeld 20.000 mensen per dag van 's morgen 8 tot 's nachts 2 naar boven gaan. Het is ook echt een MUST als je in NEW YORK bent.

Nu nog even op zoek naar de juiste Metro lijn en hup naar ons hotel down town.
Zaterdag hebben we een missie: UGGS voor een nichie van Ageeth.We gaan via Lincoln naar Central Parc en dan richting Time Square e.d. Genoeg schoenwinkels, maar weinig met UGGS. In een boekje over New York staat gelukkig een advertentie van Shoe Parlor op 7th tussen 55&56. Dat vinden we al gauw,dus no problem! Zo en nu naar ons hotel, de bagage zo langzamerhand uitzoeken en morgen reisklaar om richting de Big Citie of Steenwijksmoer af te reizen.

Voor iedereen die ons volgde: leuk dat je belangstelling had en we gaan er vanuit dat er iemand ons voorbeeld zal volgen, we horen en lezen het graag!

 

Liefs en groetjes en graag tot ziens! Erwin & Ageeth

Reacties

Aniek A long time ago

Uggs: check

Renate A long time ago

Je kunt Uggs ook gewoon in Nld kopen heb ik ook gedaan:-)
Maar wat een gave reis hebben jullie er op zitten. En New York daar willen we nu zeker een keer naar toe.
Goede terugreis XXX

Henk A long time ago

New York ... looking down at Central Park ... een zin uit een prachtig lied van Art Garfunkel ... en dat hebben jullie zomaar even gedaan ... tof ..
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!